Johannes Teistedal Vikre og Falkeid møter Åkra 2 i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Johannes Teistedal Vikre og Falkeid vant sin første seriekamp for året. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Falkeid vant fargerik kamp

Ni gule og to røde kort. Tre mål, og tre poeng til Falkeid. Dagens kamp hadde det meste, på godt og vondt.

Kampen mellom Falkeid og Haugaland ble en merkelig affære.
Gjestene tok ledelsen ved Stian Elstad. Så utlignet Johannes Teistedal Vikre. Fredrik Svendsen og Stian Helgeland sikret en 3-1-seier og årets første poeng for Falkeid.
Men inne mellom disse fire målene måtte både Johan Markus Håland (Falkeid) og Even Frichsen (Haugaland) forlate banen. I tillegg fikk ni spillere gult kort.
– Dommeren hadde null kontroll, og det var mye tøffe tak, og kjefting fra begge lag, sier Stig Blomseth fra Haugaland.
Det sto 1-1 til pause, og Falkeid sine to siste mål kom helt på tampen av kampen. Hjemmelaget hadde det meste av banespillet, meldes det fra Troppene.

Fortjent
Falkeid jobbet og slet etter utvisningen i 1. omgang. Til slutt mente Tollak Emil Gismarvik at det var en fortjent seier,
– Ja, det vil jeg si. Vi sto på selv om vi fikk en utvisning, og kriget på helt til siste slutt. Og det lønnet seg. Det ble litt mye «klabb og babb», og alt for mange kort utover. Men for oss var det en kjekk og spennende kamp i alle fall, sier Gismarvik.

Lagleder i Falkeid Asbjørn Bakken oppsummerer kampen slik:
– Ingen velspilt kamp i kveld, mye temperatur i kampen noe som førte til mange kort. Og spillet bar preg av at det var første gresskamp.
Etter utvisningen (Johan Markus Håland) ca. etter 37 min. la Falkeid om til tre bak.
I andreomgang hadde Falkeid grep om kampen, man var for «stereotype» i angrepspillet. Det ble åpnere etter at også Haugaland ble 10 mann etter utvisning midtveis, og Falkeid presset for seier.
Da Falkeid (Fredrik Svendsen) brente straffe, og skjøt i tverrliggeren på returen, 10 min før slutt på stillingen 1-1, var det mange som så langt etter en seier.
Men samme Fredrik gjorde det godt igjen og stanget inn 2-1 etter corner, og litt att og fram i feltet, tre min før slutt. Fem minutt på overtid var innhopper Stian Helgeland frampå, og avgjorde kampen til 3-1.
Fullt fortjent, og de tre poenga varmet godt, og mer enn banespillet. Det var mye snakk om dommeren, men han var egentlig god, i en rotete kamp.