Are Søderlund og espen Førland hadde en del dueller underveis. Djerv 1919 vant 2-0 i Haugesund. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Starten ødela alt for en skrell

Stegaberg rotet vekk alle muligheter for poeng med en hodeløs åpning mot Djerv 1919. Det sto 0-2 etter ti minutter. Og det kunne ha vært verre.

Det ble en slitekamp for begge lagene på Djervbanen i kveld. Men de første ti minuttene var det kun ett lag på banen, og stor forskjell på toppen og midt på tabellen. Etter ti sekunder kunne Djerv tatt ledelsen, men ballen traff tverrliggeren. Fire minutter sener fikk Bjørnar Madsen en gave av Espen Førland, takket og bukket, og satte inn 1-0. Bare seks minutter senere fikk Robin Gard stå alene på en corner og styre ballen i mål. 2-0, og frykten for et nytt stortap hang mørkt over Stegaberg-spillerne.
– Vi hadde nok litt mørke tanker akkurat da. De fikk veldig lett mål. Men så kom vi med i kampen, fikk til litt spill og turde å holde på ballen. Synes ikke de var så mye bedre enn oss etter scoringene, sa Gabriel Bakkevig Holden, som spilte sin første a-kamp fra start.
Og det hadde midtbanespilleren rett i. Det ble mest kjemping og lite spill. Petter Lønning hadde et par gode og småfrekke skudd, men fikk ikke mål.

Greit nok
– Vi har kanskje ikke lov å være fornøyde med tap, men de siste 75 minuttene var dette en jevn kamp uten de store sjansene. Vi hadde vel 2. omgangs største sjanse da Petter sendte i vei nok et skudd. Vi lå tett, jobbet og løp mye. Kanskje taktisk det beste vi har gjort etter at jeg kom med i i sommer, sier trener Bengt Førland.
Haakon Kvia og Are Søderlund viste begge godt igjen på Djerv 1919. Søderlund fikk en smell i foten i 2. omgang og hinket av banen.
Djerv 1919 er fortsatt med helt på topp, men mot Stegaberg ble forskjellen på lagene mindre og mindre synlige utover i kampen.

Mer om kampen, flere kommentarer og spillerbørs i avisa på torsdag.

Gabriel Bakkevig Holden, petter Lønning og Haakon Kvia. Det ble Kvia som kunne glise mest etter kampen.