Butikksjef Petter Mortveit ved Spar Frakkagjerd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Butikksjef Petter Mortveit ved Spar Frakkagjerd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

God kvalitet i barnehagene

De siste ukene har det vært mye fokus på sikkerhet i norske barnehager. Barnehagesjef i Tysvær kommune, Anne-Lise Myrvoll, mener det er viktig med hyppige tilsyn for å sikre høy kvalitet i barnehagen.

Av Karina Søvik

Fra i år kommer hun til å offentliggjøre tilsynsrapportene fra alle barnehagene i Tysvær på kommunens nettsider.

Sist uke publiserte VG en rekke artikler om kritikkverdige forhold i norske barnehager. Det er rundt 6000 barnehager i Norge, halvparten av disse har kommunene ført tilsynsrapporter på. Av de 3000 barnehagene som er blitt kontrollert, viser en kartlegging utført av VG at det er avdekket lovbrudd i annenhver barnehage.

God rutine

I disse dager er Tysvær kommune i gang med å gjennomføre stedlig tilsyn hos alle barnehager i kommunen. I motsetning til mange andre kommuner, har Tysvær god og systematisk rutine på slike besøk i barnehagene.

– Vi mener det er viktig at kommunen som barnehagemyndighet har hyppige tilsynsbesøk både i de kommunale og de private barnehagene. Slik kan vi sikre høy kvalitet. Planen for tilsyn er politisk vedtatt i Tysvær, og vi har dermed fått en god rutine på det, sier Anne-Lise Myrvoll, barnehagesjef i Tysvær kommune.

Les heile saka i papirutgåva.