John Magne Kvamen Langelandsvik. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
John Magne Kvamen Langelandsvik. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tap for Stegaberg

Mange utskiftninger i forsvar og slitne spillere etter lokaloppgjøret onsdag, sørget for at Stegaberg gikk på et hjemmetap mot Etne fredag.

Joachim Kvalavåg

Etter å ha styrt kampen den første halvdelen og skapt noen gode sjanser fikk Stegaberg en scoring rett i fleisen like før halvtid. Selv om Dag Frode Tønnesen utlignet med en perle for Stegaberg, ble det fort synlig at Stegaberg hadde spilt kamp bare 2 dager i forkant.

– Vi har tunge bein og det blir ekstra tøft når vi spiller årets første kamp på gras. Vi er selvsagt slitne etter en tøff kamp på Falkeid onsdag, sier Dag Frode Tønnesen. Men det er ikke noen unnskyldning. Vi ønsker å spille kampene her på gresset og det vil bli bedre etter hvert, men det er naturlig at det lugger litt i starten.

Savnet Ness

En av de Stegaberg savnet mest var spillende trener Thormod Ness som måtte holde seg hjemme på grunn av sykdom.

– Vi mangler Thormod i dag og da merkes det at vi mangler en sjef her. Han styrer laget og skaper også en trygghet i forsvaret som vi manglet i dag, sier Tønnesen, som med sin scoring i dag har 10 fulltreffere allerede denne sesongen.

–  Dette Etne-laget er ikke noe mye bedre enn oss, så på en bedre dag så slår vi lag som dette.

Det var ikke så mange lyspunkter for Stegaberg, men en av de som har imponert de siste kampene er unggutten John Magne Lagelandsvik. Etter å ha fått en «frimerkerolle» mot Falkeid sist, var han i dag flyttet ned på venstreback og gjorde en ny god kamp. 18-åringen hadde også et fantastisk fremspill til målet da han etter å ha lekt seg på kant fikk lagt inn og hvor ballen til slutt endte på 20-meter. Dag Frode Tønnesen avsluttet angrepet med en glimrende avslutning utagbar for Etne-keeperen.

–  Det er virkelig kjekt å spille for a-laget. Jeg ble flyttet opp fra juniorlaget denne sesongen og det er gøy når jeg får sjansen så ofte, sier Langelandsvik.

Han er egentlig midtbanespiller, men innrømmer at han gladelig spiller der treneren gir beskjed om.

– Når jeg får spille er det ikke så viktig hvor på banen. Sist var jeg litt på midtbanen og i dag venstreback. Jeg har også spilt kant så har prøvd det meste.

Selv om unggutten spilte en god kamp er han enig med Tønnesen om at det var en tung kamp.

–  Jeg kjente at vi har hatt to tette kamper nå, men jeg følte det gikk greit og at det kunne blitt et bedre resultat, avslutter John Magne Langelandsvik.

Faktaboks

Stegaberg-Etne 1-3 (0-1)

5. div., avd 3

Frakkagjerd stadion

0-1  Krokå (43. str.)

1-1  Tønnesen (59)

1-2  Krokå (63)

1-3  Straumsøy (88)

Stegaberg:

Toralf Alvheim

Frode Kallekodt

(Ommund Kolnes fra 54)

Ruben Kleiven

Espen Tørresdal

John Magne Langelandsvik

Sveinung Hellerslien

Terje Kristiansen

(Josef Alidani fra 74)

Vegard Stakland

Jan Reidar Tjøsvoll

Petter Lønning

Dag Frode Tønnesen