Skjermbilde 2013-07-08 kl. 22.05.30

Fullstendig Skjold-dominans i Grinde

Etter 18. minutt satte Torstein Eike inn kampens første scoring og etter det så Skjold seg aldri tilbake. Et hardtarbeidende hjemmelag, med et fantastisk solid forsvar, vant fullt fortjent mot nok et topplag, og tok med det en etterlengtet hjemmeseier.

Av Joachim Kvalavåg

Det var aldri noen tvil på Grinde kunstgress hvem som var det beste laget. For Skjold gikk ut i hundre på hjemmebane og kunne fått uttelling allerede etter 5. minutter, men Torleif Rullestad headet i stolpen fra knappe fem meter. I det 18. minutt finner Christian Askeland, Tom Andre Hage med en utrolig 60-meters pasning og sistnevnte finner Torstein Eike foran mål som setter inn 1-0. I andre omgang fortsetter vertene å kjøre kampen og får det betryggende andre-målet ved Espen Helgeland. En av kampens store spillere, Morten Frøland med et meget bra forarbeid til målet. Og da Are Søderlund satte inn 3-0 i det 75. minutt var alt avgjort. Søderlund imponerer for tiden og scoret i sin fjerde kamp på rad. Selv om Lura reduserte mot slutten på en av sine få muligheter i kampen, ble aldri Skjold stresset av den grunn og på overtid ga Lura-forsvaret Torstein Eike æren av å gi Skjold 4-1 og et meget fortjent og imponerende resultat mot laget fra Sandnes, som ligger på 3. plass.

Fornøyd

Kampens gigant var midtstopper Christian Askeland og han var selvsagt fornøyd etter kampen.

– Vi er imponerende i bakre rekker og vi jobber godt hele tiden. Vi slepper ikke til mange sjanser, de har et par skumle innlegg, men jeg føler vi har god kontroll hele kampen, sier Askeland. Vi er virkelig i ferd med å finne toppformen og det viser resultatene de siste ukene.

Også Morten Frøland imponerte stort for Skjold og var glad da de endelig klarte å punktere kampen.

– Dette er et kjempebraresultat. Vi spiller ball og har noen gode bakromspasninger så da hadde jeg en del å jobbe med. Deilig å få den tredje scoringen så vi får roet nervene, sier spissen.

Sommerferie

Endelig har Skjold funnet toppformen og trener Håkon Andre Waage kan ta sommerferie med en god følelse. Vårsesongen har gitt mange nedturer og det smaker godt å ta pause med seier.

– Dette var en perfekt avslutning. Utrolig deilig å avslutte en tung første halvdel av sesongen med to gode kamper. Vi har tatt steget i riktig retning de siste ukene og nå holder vi hele kampene og da er vi gode, sier Skjold-treneren. Det skal bli godt med en ferie nå etter denne våren og nå håper jeg spillerne kommer topp motiverte tilbake etter pausen.

Håkon Andre innrømmer at det var viktig å få det tredje målet, selv om Skjold styrte kampen.

–  Vi husket alle at vi ledet 2-0 i Stavanger i det motsatte oppgjøret tidligere i år, så vi gjorde så godt vi kunne for å få det tredje målet og da punktere kampen.  Utrolig herlig følelse når Are scorer 3-0 målet, da føler vi oss endelig trygge på seier.

Forsterkninger

Nok en gang var Torstein Eike og Tom André Hauge viktige brikker i Skjold-laget. Hauge med målgivende og Eike med 2 mål viser hvor imponerende de to var mot Lura.

– Torstein og Tom André hever nivået både i kamp og på treningene våre. De fyrer opp de andre spillerne og kommer hit med en vinnermentalitet som smitter over på oss alle. Begge takler dette nivået og de har absolutt hjulpet med å få full pott mot Avaldsnes og Lura, sier Håkon André Waage.  Vi har hatt en dårlig form i hele vår, spillere har vært svake og vi har gjort masse rart så det er utrolig deilig å avslutte første del av sesongen med en så bra kamp, avslutter den fornøyde Skjold-treneren, som tar ferie på 5. plass i 4. divisjon, avdeling 3.

Dette var første Skjold-seier på hjemmebane siden 20. april.