Willy Smedsvik og Åge Wee med diplom og miljøprisen «Gullklypa». Det er prisar som inspirerer.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Willy Smedsvik og Åge Wee med diplom og miljøprisen «Gullklypa». Det er prisar som inspirerer.

Bråk om hummerprosjekt

Åge Wee har brukt mye tid og penger på å bidra til å styrke hummerbestanden. Fiskeridirektoratet mener det knytter til seg flere utfordringer ved å sette ut lukket hummerhus på «hemmelig» steder.

Av Karina Søvik

I sist utgave av Tysvær Bygdeblad skrev vi om bryggeprodusenten Åge Wee som har tatt initiativet til «Prosjekt hummerhus» der han samarbeider med biolog Sondre Ski fra Oslo om å bidra til å øke hummerbestanden langs norskekysten. Sist uke fikk han brev fra Fiskeridirektoratet region Sør om at det han gjorde var i strid med regelverket.

– De burde undersøkt nærmere hva vi egentlig holder på med. Vår hensikt er ikke å fiske opp hummeren, men å bidra til å øke bestanden ved å flytte hummeren bort fra de mest aktive fiskeområdene. Jeg måtte le litt da jeg fikk brevet. Vi begynte med dette prosjektet for to år siden og mener vi har bidratt positivt med å styrke bestanden. Jeg tror fiskeridirektoratet og jeg har et felles mål, men vi ser ulike utfordringer, sier Wee.

Les hele saken i papirutgaven.