I fjor fant Terje Hettervik drømmebilen på en guttetur til USA, A Ford 1929 modell Hot Rod. Han fikk importert bilen til Norge og nå kan han endelig suse avgårde på norske veier. Foto: Karina Søvik
I fjor fant Terje Hettervik drømmebilen på en guttetur til USA, A Ford 1929 modell Hot Rod. Han fikk importert bilen til Norge og nå kan han endelig suse avgårde på norske veier. Foto: Karina Søvik

Med Hot Rod i garasjen

Da Terje Hettervik reiste på guttetur til USA i fjor fikk han beskjed av konen om å kjøpe noe fint med seg hjem. Han kom hjem med en A Ford 1929 modell Hot Rod.

Av Karina Søvik

– Jeg er ikke personen som må kysse bilen god natt hver kveld, eller pusse bort alle fingeravtrykkene på lakken. Men jeg liker å ta meg en kald pils på en varm sommerdag, sette meg i garasjen og bare nyte synet av bilen min, smiler Terje Hettervik.

Han tar en slurk av kaffekoppen og setter den tilbake på arbeidsbenken. På veggene i garasjen hans på Susort henger det bilder av klassiske veteranbiler og hyllene er fullt opp av store pokaler som glinser det lille sollyset som er igjen av dagen. Midt på gulvet står et enda større glis parkert, en A Ford 1929 modell Hot Rod. Den blide tysværbuen har alltid hatt en forkjærlighet for klassiske og amerikanske veteranbiler, og i juli måned fikk han endelig klarsignal fra Biltilsynet til å kjøre drømmebilen på norske veier.

Drømmebilen

Det hele begynte med en guttetur til USA i fjor september. Guttegjengen kjørte blant annet på den anerkjente og historiske Route 66. På veien var gjengen innom et bilmuseum med gamle amerikanere som trekkplaster. Terje var solgt.

Les heile saka i papirutgåva