Håvard Førland serverar i desse dagar si femte bok «Strøtankar i en glatt hverdag». Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Håvard Førland serverar i desse dagar si femte bok «Strøtankar i en glatt hverdag». Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Strør om seg med strøtankar

Håvard Førland er ute med ny bok. I følgje seg sjølv ikkje som lyrikar, men meir som ein sirkushest.

Det er likevel dikt, eller korte vers det handlar om når boka «Strøtanker i en glatt hverdag» er i butikken. Men boka blir avslutta med «Røter», ein lengre tekst som har ei munnleg form og som viser ei litt annleis side av forfattaren Førland.
– Eg er ingen lyrikar. Eg er meir som ein sirkushest på jakt etter stader kor det er muleg å komme til ordet. Nå er eg og Gunnar Andersen på vegen med ei førestilling kor han syng og eg les. Der er det plass til litt lengre tekstar. I tillegg har eg mange kåseri som ligg i skuffa og som eg ein dag håper å få gitt ut i bokform.

Les heile saka i papirutgåva.