Olga Holgersen har lenge vært en ildsjel i Skjoldastraumen. Den siste tida har hun jobbet for å beholde grendesenteret og tilbudet til de eldre i bygda.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Olga Holgersen har lenge vært en ildsjel i Skjoldastraumen. Den siste tida har hun jobbet for å beholde grendesenteret og tilbudet til de eldre i bygda.

Årets fjerde juleengel

Etter en lang kamp for å beholde tilbudet til de eldre i bygda, kan ildsjel Olga Holgersen virkelig glede seg til jul og nyttår.

Av Karina Søvik
– Jeg er veldig rørt og overveldet. Er denne virkelig til meg?, spør en smilende Olga Holgersen da hun får overrekt «ukens engel».
Hun har tidligere drevet med landbruk i Skjoldastraumen sammen med sin mann Kåre, og de har oppdratt fire barn sammen. I dag har de åtte barnebarn å holde øye med, men denne ildsjelen kan fremdeles sparke fra seg.
I kamplinja
Hun er tidligere formann i Skjoldastraumen Sanitetsforening og Pensjonistforening. Den siste tida har hun stått i kamplinja for å berge grendesenteret og tilbudet til de eldre i bygda.
– Jeg var med da de først bygde grendesenteret i 1990. Siden den gang har jeg vært involvert. Senteret er et viktig samlingspunkt i bygda vår, og uten det ville vi nok mistet mye av tilknytningen vi har til hverandre i dag, sier Holgersen.
Grendesenteret står hennes hjerte nært, og hun har lenge vært en ivrig pådriver i kampen mot politikerne. Etter beslutningen om å beholde grendesenteret som forsamlingshus, kan den ivrige ildsjelen endelig senke skuldrene og nyte førjulskosen.
– Jeg ble veldig glad da vi fikk beskjeden, og det er kjekt å se at det er så mange unge krefter som er engasjert i bygda. Det har vært en lang kamp for å komme der vi er i dag, og jeg ser lyst på framtida. Denne kampen har vært veldig opprørende for alle oss involverte, og det har hendt at vi har tatt til tårene da vi var i ferd med å miste tilbudet vårt. Målet mitt fremover er at vi skal få til noe sammen, sier Holgersen.

Les heile saka i papirutgåva.