Matilde Sørensen (f.h.), Sarah Sørhaug og Karoline Hettervik fra Tysværvåg barne- og ungdomsskule hadde god nytte av yrkesmessen.
Foto: Karina Søvik
Matilde Sørensen (f.h.), Sarah Sørhaug og Karoline Hettervik fra Tysværvåg barne- og ungdomsskule hadde god nytte av yrkesmessen.

Elever møter bedrifter

Den årlige yrkesmessa er kanskje det viktigste møte mellom bedrifter og skoleelever. Tirsdag og onsdag fikk rundt 1500 tiendeklassinger høre mer om hva Haugalandet har å tilby dem.

Av Karina Søvik
– Nå er jeg enda sikrere i valget mitt, forteller en smilende Karoline Hettervik fra Tysværvåg barne- og ungdomsskule.
1. mars skal hun ta det store skolevalget, og etter å ha vært på yrkesmessa og besøkt bransjeverdenen «marin, maritim og offshore» har hun nå bestemt seg for å bli automatiker.
Enklere valg
Dette er det tredje året på rad at yrkesmessa blir arrangert på Sysco Arena på Frakkagjerd. Tirsdag og onsdag deltok i underkant av 1500 tiendeklassinger og rundt tusen videregående elever fra hele distriktet. Målet var å vise frem hva næringslivet på Haugaland har å tilby, i tillegg til å gjøre det enklere for ungdommene å finne ut hvilken studieretning de ønsker å gå.
– Yrkesmessa er utrolig spennende, både for skoleelevene og for de ulike bedriftene som representerer næringslivet. Her får elevene mulighet til å finne ut mer om hvilke yrker som finnes der ute, og de kan få svar på ting de lurer på. Elevene er veldig engasjerte, og bedriftene er ivrige etter å fortelle. Jobben min er en fornøyelse, smiler Sindre Sørensen Haarr, rådgiver i Haugalandet Skole – Arbeidsliv.

Les heile saka i papirutgåva