Det var stor festivitas med sterke innslag av vietnamesisk folklore under åpningen av den nye fabrikken til Steinsvik i Nha Trang i Vietnam.
Det var stor festivitas med sterke innslag av vietnamesisk folklore under åpningen av den nye fabrikken til Steinsvik i Nha Trang i Vietnam.

Steinsvik på plass i Vietnam

Konsernsjef Bjørn M. Apeland og en stor delegasjon fra Norge åpnet i helga Steinsviks nye fabrikk i Vietnam.

Mer enn 50 kunder og forretningsforbindelser fra Norge og en rekke representanter fra vietnamesiske myndigheter feiret åpningen av den nye fabrikken sammen med Steinsvik. Det var ambassadør Ståle Torstein Risa som foretok den offisielle åpningen sammen med konsernsjef i Steinsvik, Bjørn M Apeland.

Den nye fabrikken har et produksjonsareal på 5000 m2. Steinsvik leverer produkter til fiskeoppdrett, skip, subsea og rigger. I tillegg til å produsere deler til Steinsviks produkter vil Steinsvik også bygge opp en engineeringsavdeling og avdeling for softwareutvikling her. Fabrikken i Vietnam har 55 ansatte ved åpningen og vil få flere medarbeidere etter hvert. Steinsvik har også sikret seg nabotomten som er like stor for fremtidige utvidelser.

– Vietnam har et bra utdanningssystem og tilgangen på kvalifiserte medarbeidere med relevant erfaring er god. Alle ansatte har vært på opplæring ved Steinsviks anlegg ved Haugesund. I tillegg har Steinsvik etablert et samarbeid med videregående skole og høyskole i Nha Trang om å etablere skreddersydd utdanning tilpasset Steinsviks behov, sier Bjørn M Apeland, konsernsjef i Steinsvik.

Dette melder Steinsvik i en pressemelding.