Områdestevnet 2014 for NMS-Haugaland

Misjonsfolk fra hele Haugalandet var samlet til områdestevne for Det Norske Misjonsselskap i Etne nye kirke 5. april.

Bibeltime ved prostiprest i Haugesund, Eldbjørg Andreassen og Etnes egne KM-karar sang for oss.

Andre avdeling var årsmøtesaker med valg til områdeutvalget. Nye medlemmer er Sissel Andsnes (Avaldsnes), Astri Ødegård (Tysvær), Jakob Vea, gjenvalg (Skudenes). Varamedlemmer: Kolbein Espeset (Sveio) og Henning Liknes (Åkra).

Regionleder Eivind Hauglid fra Region Stavanger og kommunikasjonssjef i NMS, Sigurd Egeland, var med på stevnet. Regionlederen orienterte bl.a. om rekordresultat for regionen: Gaveinntekter på 30 millioner kroner der Haugaland område bidro med 4,8 millioner. Videre fikk regionen 11,8 millioner i testamentariske gaver og 5,4 millioner netto fra NMS Gjenbruk. Av dette siste beløpet kom vel 627.000 kroner fra Gjenbruksbutikken i Haugesund. Til sammen bidro Region Stavanger altså med 47,5 millioner eller ca 40 % av NMS sine inntekter.

Dagen ble avsluttet med festmøte kl 17 der taleren var professor på Misjonshøgskolen, Thor Strandenæs, som talte over «Misjonens gleder»: Takknemlighet, frihet, og kjærlighet.