Ny travel natt

Politiet har nok ei natt hatt ei travel vakt. Her er nattas logg:

Politilogg for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

2333 – Husbråk – Haugesund
Melding om husbråk i østre bydel viste seg å være et nyseparert par som ikke fant måten å kommunisere på. En patrulje var på stedet, meklet og ga pålegg om å holde fred.

2348 – Fest over styr – Stord
Patruljer sendt til en privatfest som hadde gått litt over styr på Stord. Patruljene ga pålegg om å dempe feststøyen og fikk noen til å ta seg av en overstadig beruset festdeltaker.

2354 – Kjøring med uregistrert moped – Karmøy
Flere meldinger om uaktsom kjøring med uregistrert moped i området rundt Bø ungdomsskole. En patrulje var på stedet og ga pålegg til en ungdom som kan mistenkes for forholdet. Ved patruljens ankomst var mopeden parkert.

2355 – Tilspisset nabokrangel – Stord
Over tid har det versert en nabokrangel i et boligfelt på Stord. En beboer er fortvilet over å ha fått rusmisbrukere inn i nabolaget sitt. Krangelen tilspisset seg sent fredag kveld. Da gikk han rundt med øks på sin egen eiendom, noe som virket truende for naboene. En patrulje ble sendt til stedet for å mekle og for å ta vare på øksen.

2356 – Legemsfornærmelse mot drosjesjåfør – Haugesund
Et par som bestilte drosje til et utested i sentrum ba om å bli kjørt hjem til sin bolig i nordre bydel. Da drosjen kom frem forulempet de drosjesjåføren som blant annet ble dyttet, de slo i bilen hans og kom med skjellsord mot ham. Forholdet blir anmeldt. Siden turen er betalt med bankkort blir det nok ikke så vanskelig å finne tilbake til de vanskelige drosjekundene.

0049 – Lyet ikke – Haugesund
På indre kai traff patruljene en mann i begynnelsen av 20-årene som var beruset og kranglete. Han fikk et pålegg om å forlate sentrum. Pålegget brøt han kort tid etter. Han ble derfor innbrakt til drukkenskapsarrest og anmeldt for ikke å etterkomme politiets pålegg.

0125 – Festbråk – Haugesund
På grunn av mange andre gjøremål var det mange meldinger om høy musikk og feststøy som ble avvist natt til lørdag. En fest måtte likevel dempes. I et boligområde like sør for sentrum mottok vi mange meldinger om støy, flere av meldingene var rundt 300 meter fra adressen hvor det ble arrangert et hageselskap. En patruljen ble sendt til stedet. Det ble gitt pålegg om at festen måtte dempes. Etter den tid fikk vi ingen nye klager.

0132 – Legemsfornærmelse – Haugesund
Vi ble tilkalt til et utested på indre kai hvor en gjest hadde slått til en annen. Mens patruljen tok opp forklaring fra gjerningsmannen kom en annen mann bort og blandet seg inn i patruljens arbeid med blant annet skjellsord. Begge to endte i arresten. Mannen som slo var i begynnelsen av 20-årene og vil bli avhørt lørdag. Mannen som skjelte ut patruljen var i siste del av 20-årene og får trolig sin sak avgjort med en bot før han spaserer ut av arresten lørdag.

0254 – Ordensforstyrrelse – Haugesund
En tilflytter klarte ikke å oppføre seg skikkelig på et av byens utesteder. Han tok en kvinnelig gjest på baken, i skrittet og på brystene. Da en i kvinnens følge ba han om å ta seg sammen ble han hissig og slo til mannen som tok kvinnen i forsvar. Vaktene på utestedet grep inn og kontaktet oss. Tilflytteren i slutten av 20-årene sitter nå i vår drukkenskapsarrest. Han sover av seg rusen. Lørdag vil han bli avhørt i sakene som nå er opprettet mot ham.

0341 – Skadeverk og drosjebedrageri – Sveio
Ansatte i en bolig for psykisk utviklingshemmede i Sveio ble skremt opp av en mann i slutten av tenårene som banket på vinduene deres. Han banket så hardt at en rute ble knust. Deretter løp han fra stedet. Han kom til Sveio i drosje fra Haugesund. Drosjen gjorde han heller ikke opp for. Patruljen fant mannen i et hus i nærheten. Han var sterkt beruset og sov så godt at det knapt gikk an å få vekket ham. Han fikk derfor sove videre, men det betyr ikke at sakene forsvinner. Han blir anmeldt og må nok også erstatte bygningsskadene og betale drosjeregningen. I tillegg til en bot.

Generelt om nattevakten
I noen timer i natt var det svært hektisk for våre patruljer og det måtte gjøres tøffe prioriteringer mellom oppdragene. Heldigvis har ikke natten medført noen svært alvorlige saker.