Kaffe og moreller ved sjøhuset på Stølsvik.  F.v. Johannes Stølsvik, Birgitte Franke, Bernd Franke og Karen Elise Stølsvik. Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland
Kaffe og moreller ved sjøhuset på Stølsvik. F.v. Johannes Stølsvik, Birgitte Franke, Bernd Franke og Karen Elise Stølsvik. Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland

Sommerferie på Stølsvik

Innerst i Yrkjesfjorden står det gule huset til Johannes og Karen Elise Stølsvik. Langs den solrike og usjenerte fjellsiden har de i mange år ønsket turister velkommen, og nå har de for fjerde gang besøk av det tyske paret Birgitte og Bernd Franke.

Av Jorunn Bjørndal Lilleland

Siden 2001 har paret tilbragt mye tid i Norge, og hver gang besøker de Johannes og Karen Elise på Stølsvik.

– Vi reiser alltid til et nytt sted i Norge, men etter vi var her på besøk i 2001, med sønnen vår, har vi besøkt Karen Elise og Johannes i det gule huset to ganger, og nå er vi her igjen, forteller Birgitte Franke på klingende norsk. Siden den første turen har de også tatt med venner til Norges fjell og fjorder, og smittet dem med sin reisefeber. I 2009 var de her i 10 uker og kjørte så langt nord som til Lofoten.

Les mer i papirutgaven….