Redaktør Alf-Einar Kvalavåg ser fram til å snakke med Kari Hilde Hodne French om boka hennar «Dødsdømt i Kongo; kampen for friheten». 
Foto: Mona Terjesen
Demostrantane var godt synlege på utsida av Festiviteten. Dei hadde møtt opp frå heile Tysvær.

Ser fram til «Pippi»

Trygve Fjeldheim Hovelsens nærmeste venner for tida heter Annika og Pippi. I Haugesund Teaters forestilling i november spiller han rollen som Tommy.

Av Eva Birkeland
16-åringen fra Aksdal ble spurt om å ta rollen, og sa ja til tross for travle dager på musikklinja på Skeisvang videregående skole.
Han forteller at han begynte med teater i 2008, og at hans første sceneopptreden var i «Jungelboken».
– Jeg spilte en av ulvebrødrene til Mowgli, smiler han.
Mowgli selv ble forresten spilt av storebror Endre, og når storesøster Kristine også har vært mange år i teatermiljøet, kan vi trygt si at dette er noe som ligger til familien.
Ingen enkel rolle
Trygve så enkelte Pippi-filmer da han var liten, men slår fast at han ikke har stor kjennskap til rollefiguren Tommy. Likevel har han valgt å ikke se filmer og episoder om igjen i forkant av teateroppsetningen «Pippi».
– Jeg leser heller manus, og hører på de andre, sier han.
Nå har også 16-åringen lang og god erfaring som skuespiller. Han har vært med i både «Amanda» og «Sound of music», og i vår spilte han Gavroche i «Les Miserables». Flere av skuespillerne i «Pippi» kjenner han fra før, og regissør Jostein Kirkeby-Garstad har han møtt tidligere som koreograf i «Jungelboken» og «Sound of music».

Les mer i papirutgaven