Politiet kommer med oppfordring til folk på Haugalandet  Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Politiet har dessverre fått inn en ny melding om innbrudd i Tysvær.Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Væpnet aksjon i Tysvær

Politiet rykket først ut til Amandasenteret der tre personer hadde truet betjeningen. To av dem stakk av. Politiet kjente dem igjen på bilder fra et overvåkingskamera og rykket ut til en adresse i Tysvær. Les den dramatiske aksjonen i kvelden politilogg.

«Vi mottok melding fra vekter på Amandasenteret 19.17 om at han var blitt truet med kniv av tre ungdommer som ble stanset i kassekontroll i en butikk. Det var butikkbetjeningen som hadde kontaktet vekteren fordi de mistenkte at ungdommene nasket i butikken.

Vekteren forsøkte å stans ungdommene. En av ungdommene, en mann i begynnelsen av 20-årene, dyttet vekteren bort. En annen av ungdommene, en kvinne i slutten av tenårene, trakk en tapetkniv og truet med den. Den tredje, en mann i midten av 20-årene, forholdt seg passiv og ble igjen på stedet. Han var ruset, trolig på narkotika.

Mannen som ble igjen på stedet ble pågrepet da patruljen kom til stedet. De sikret forklaringer fra vekteren og en butikkansatt. Videoovervåkningen viste at de to som hadde truet seg ut av situasjonen var kjenninger av politiet som bodde i Tysvær.

En patrulje bevæpnet seg og oppsøkte adressen vi mistenkte de var på. Det ble banket på og ropt inn at det var politiet som var på utsiden. Mannen i begynnelsen av 20-årene kom ut med et gevær som han holdt i den ene hånden. Han ble da truet av politiet med våpen, men snudde for å gå inn i leiligheten igjen. Da ble han pågrepet av politifolkene som fikk lagt han i bakken. Både han og kvinnen som var sammen med han satte seg fysisk til motverge.

Patruljen som var på stedet gjorde gode vurderinger og et godt stykke politiarbeid. Nå sitter alle de tre siktede i arresten. Her blir de sittende til fredag. Da har de en del de må forklare seg om».

PS: Bilde er fra Aksdal og har ikke noe med dagens aksjon å gjøre og er kun ment som en illustrasjon til saken. Vi har fått tips om at aksjonen var i Førre, men det er ikkje bekreftet av politiet.