Dyr drosjetur

0437 : En drosjesjåfør ringte oss i politiet fra Aksdal. Han hadde en utenlandsk passasjer som var svært beruset. Engelskkunnskapene til mannen var også dårlige, men det er uvisst om det var på grunn av beruselsen. Drosjesjåføren hadde etter beste evne forsøkt å hjelpe mannen hjem, men de fant ikke ut hvor han bodde.

Det endte med at drosjesjåføren måtte transportere mannen til sentralarresten. Der fant vi kontanter i mannens lommebok og gjorde opp en drosjeregning på snaut 1500 kr. Når mannen våkner hos oss i morgen så er det uten noen anmeldelse. Han trenger heller ikke frykte en bot. Men i lommeboken er kontanter byttet mot en kvittering fra drosjens taksameter.

Her er resten av nattas svært lange politilogg:

2251 – Ulovlig bruk av fyrverkeri – Stord
Patruljer fra Stord lensmannskontor måtte til en adresse ved Heiane på Stord etter meldinger om oppskyting av fyrverkeri. Det var ikke gitt tillatelse til dette og fyrverkeriet ble fyrt av innendørs og skutt ut gjennom åpent vindu og dør. De ansvarlige ble anmeldt for forholdet og må vente seg et oppgjør med politiet etter dette.

2320 – Bruk av narkotika – Karmøy
Vaktene på et utested i Kopervik reagerte på en ruset gjest. En patrulje ble sendt til stedet. En mann i begynnelsen av 30-årene som vi kjenner fra før, fremstod som ruset på narkotika. Han ble tatt med til sentralarresten hvor nødvendige prøver ble sikret. Her sover han ut rusen til søndag. Da må han påregne en bot for bruk av narkotika.

0005 – Trafikkuhell med personskade – E134 Fikse, Vindafjord
En ung mannlig bilfører måtte bråstoppe langs E134 fordi en beruset passasjer på venstre side bak plutselig måtte kvitte seg med mageinnholdet. I sin iver etter det åpnet passasjeren bilens bakdør uten å se seg for. Møtende bil traff bilens bakdør og passasjeren møtte seg selv i døren, bokstavelig talt.

Føreren av den møtende bilen, en godt voksen mann, forsøkte å svinge unna og mistet da kontroll over kjøretøyet og kjørte ut av vegen.

Passasjeren som fikk et ublidt møte med bildøren måtte til legevakten for behandling av lettere skader. Ellers resulterte uhellet kun i materielle skader. Vår politipatrulje har undersøkt åstedet, opptatt forklaringer og opprettet sak.

0139 – Promillekjøring – Haugesund
En kvinnelig bilfører i slutten av 20-årene stanset ved Haugaland videregående skole i sin egen bil. Hun var påvirket av alkohol og har aldri hatt førerkort for personbil. Det vil hun nok heller ikke få med det første. Nødvendige prøver er sikret og sak er opprettet. Kvinnen var for øvrig alene i bilen og hadde vært ute på byen i Haugesund.

0158 – Innbrudd i veteranbåt – Kopervik
Observante naboer meldte fra om at en mann brøt seg inn i veteranbåten M/S Gamle Skudenes som lå til kai i Kopervik. En patrulje var raskt på stedet og kunne der ta hånd om en halvnaken og overstadig beruset mann i begynnelsen av 20-årene som ikke visste skikkelig hvor han var. Etter vurdering på legevakten ble mannen satt inn i drukkenskapsarresten i Haugesund. Når han våkner søndag blir han konfrontert med at han er anmeldt for ordensforstyrrelse. Det ender ofte med en bot.

0223 – Forulemping av drosjesjåfør – Haugesund
En drosjesjåfør måtte ha politiets hjelp på Risøy. En passasjer ville ikke gjøre opp for seg. Da drosjesjåføren ringte inn til politiets operasjonssentral kunne vi i bakgrunnen høre at drosjesjåføren var sint og snakket nedlatende til den utenlandske sjåføren som han kalte for «svin».

En patrulje ble sendt til stedet og fant passasjeren som da hadde forlatt drosjen. Passasjeren var en mann i 40-årene som er kjent av oss fra tidligere. Han gjorde opp med drosjesjåføren og blir anmeldt for at han i beruset tilstand forulempet drosjesjåføren med skjellsord. Mannen roet seg ned og fikk pålegg om å holde seg hjemme resten av natten.

0222 – Legemsfornærmelser – Haugesund
En mann i slutten av 20-årene er pågrepet for legemsfornærmelser og trusler mot flere personer på indre kai i Haugesund. Bakgrunnen var at en politipatrulje påtraff han ca kl. 0130. Da var han beruset, sint og kranglete og han ble med hjemmel i politiloven bortvist fra sentrum.

En snau time senere meldte noen menn i begynnelsen av 20-årene at de på kaien hadde blitt tatt kvelertak på, dyttet, sparket og truet av en mann som i følge vitnebeskrivelser kunne stemme med mannen som ble bortvist en time tidligere. Mistanken var så sterk at jourhavende jurist besluttet mannen pågrepet.

Han ble pågrepet i sin egen bolig i Haugesund kl. 0430. Pågripelsen gikk uten dramatikk. Mannen erkjente da også bruk av narkotika.

Mannen er tidligere domfelt for vold og har også tidligere vært et ordensproblem i sentrum. Han sitter nå i sentralarresten og vil bli avhørt søndag.

0252 – Skadeverk – Sauda
En beruset mann i begynnelsen av 20-årene knuste en rute i en inngangsdør til et hotell. En patrulje sendt til stedet. Mannen bortvist fra sentrum resten av natten. Forholdet anmeldt.

0257 – Legemsbeskadigelse – Stord
En politipatrulje kom i Leirvik over en mann i begynnelsen av 20-årene som hadde fått et kutt i ansiktet, trolig som følge av et slag. Mannen ble tatt til legevakt for behandling. En mann i midten 30-årene er navngitt som mistenkt. Det vil bli opprettet sak på forholdet og den samme patruljen vil etterforske saken videre når de skal ha sin kveldsvakt søndag.

0309 – Legemsfornærmelse – Haugesund
Vitner meldte til politiet om en beruset mann som lå blodig i drosjekøen i Haugesund sentrum. Flere patruljer ble sendt til stedet. Den blodige mannen var en for oss ukjent mann i midten av 50-årene. Et par i begynnelsen av 30-årene, også de beruset, ventet på politiet på stedet og forklarte at de hadde dyttet mannen slik at han falt. Forløpet hadde vært et munnhuggeri mellom mannen og paret og at de hadde blitt stående og dytte på hverandre inntil mannen falt. Vitner kunne bekrefte dette.

Mannen ble sendt til legevakt for behandling. Paret fikk pålegg om å holde seg borte fra sentrum resten av natten. Patruljene våre har opptatt flere forklaringer fra vitner på stedet og oppretter sak. Så vil den videre etterforskningen bringe klarhet i hvordan denne konflikten startet og hvorfor den endte som den gjorde. Saken følges opp av persongruppen ved Haugesund politistasjon.

0458 – Trafikkuhell – E39, Rød, Sveio
En mann i slutten av tenårene mistet kontroll over en varebil han kjørte. Varebilen havnet på taket, men føreren ble meldt inn som skadd. På grunn av den høye fartsgrensen på stedet ble ambulanse og politi likevel rutinemessig sendt. Vår patrulje rykket ut fra Stord. De rapporterte om fryktelig glatt vegbane og måtte tidvis kjøre utrykning i 30 km/t. Føreren viste seg å være uskadd. Det opprettes ikke sak fra vår side. Dette blir et forhold mellom mannen og hans forsikringsselskap.