Marina Johansson og Munor kommer til Tysværtunet og har lunsjkonsert.
Marina Johansson

Klar for ny lunsjkonsert?

Lunsjkonsertene i Tysværtunet er en suksess. Neste fredag blir det en klassisk musikkoplevelse.

Av Eva Birkeland
Neste lunsjkonsert i Tysværtunet er det Munor som står for. Tre av de fem gruppemedlemmene kommer til caféen på fredag, og pianist Marina Johansson beskriver musikken de kommer til å framføre.
– Lettsmelt er et svensk ord, men det heter vel noe annet på norsk, ler hun.
Vi tror det betyr lettfordøyelig, og det passer fint til lunsjen midt på dagen. Sammen med oboist Arild Halvorsen og vokalist Toril Søfteland Sæbø serverer Johansson publikum cafémusikk.
– Musikk du gjerne hører på en piazza i Venezia eller på en utecafé i Paris, sier hun.
Det blir blant annet valser av komponisten Frédéric Chopin, musikk av amerikanske Gershwin og smakebiter fra musikalen «My fair lady». Munor er et ensemble som spiller veldig variert musikk, alt fra klassisk til jazz og rock. De to andre medlemmene er fiolinist Bernhard Gismervik og cellist Tobias Tellmann, og disse er opptatt med operaframføring på Høvleriet i Haugesund denne uken.
Munor har nettopp spilt i barneforestillingen «Petter Storstygg» i Kopervik og Skudenes i samarbeid med dansere fra Kompani Haugesund. Neste prosjekt er konsert i Vår Frelsers Kirke sammen med Nord-Rogaland Symfoniorkester. De har opptrådt i Tysværtunet ved flere tidligere anledninger, både i Storsalen, Nygårdsalen og i foajéen.
– Det er veldig kjekke lokaler i Tysværtunet og et bra publikum, så vi gleder oss til å spille lunsjkonsert der, sier Marina Johansson fornøyd.