Redaktør Alf-Einar Kvalavåg ser fram til å snakke med Kari Hilde Hodne French om boka hennar «Dødsdømt i Kongo; kampen for friheten». 
Foto: Mona Terjesen
Demostrantane var godt synlege på utsida av Festiviteten. Dei hadde møtt opp frå heile Tysvær.

Rekordmange hørte Molland

Det ble publikumsrekord da lokale Solfrid Molland gjestet Tysværtunet og holdt lunsjkonsert i dag. – Helt fantastisk, var dommen fra de mange fremmøtte som takket artisten etterpå.

Av Mona Terjesen

Hun sang både låter fra tidligere album, egenkomponerte folkeviser, coverversjoner og nytt materiell. Og alt så ut til å falle i smak hos de i overkant av 80 som hadde møtt opp for å få med seg den fjerde lunsjkonserten i «Tunet».

– Det var utrolig kjekt å få opptre i hjemkommunen min. Jeg er på turné med «Den kulturelle spaserstokken» og har hatt fem eldrekonserter på to dager nå, det er travelt, men veldig givende, forteller Molland etter konserten.

Førre-dama la også inn egne opplevelser, møter og anekdoter mellom sangene. Alt for å lage stemning og fortelle litt om bakteppet til låtene. Og stemning laget hun til gangs. Det ble alt en lunsjkonsert skal være: intimt, nært, fortellende, fengende og vakkert.

Februar 2016 gir Solfrid Molland ut sitt tredje album sammen med produsent Erik Hillestad.