Jakob Birk er ei levande  legende innan korpsmusikken på Vestlandet. Mellom anna har han og Førre tre NM-gull. Nå er det over etter 20 år.
Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Jakob Birk er ei levande legende innan korpsmusikken på Vestlandet. Mellom anna har han og Førre tre NM-gull. Nå er det over etter 20 år.

Vel blåst, Jakob Birk

I 20 år har Jakob Birk dirigert Førre Musikkorps. Han har saman med mange dyktige musikantar dyrka fram ein eigen sound. Nå er det slutt.

Av Alf-Einar Kvalavåg
Det bruker å vere mykje lyd når korpset i Førre øver. Likevel blei det merkeleg stilt då den kjende og kjære dirigenten fortalte, at til sommaren er det slutt.
– Det var veldig spesielt både då eg fortalte dei dette, og i dagane før. Sjølv om ein har sett at ein slik dag ville komme, så kan ein aldri førebu seg godt nok på at ein skal sette strek. At eg samstundes skal pensjonere meg frå jobben på skulen og kulturskulen, gjorde at det blei mykje kjensler, seier Birk.
Historia om dirigent Birk og Førre Musikkorps er eigentleg ei jubelhistorie frå dag ein. Korpset si moderne historie handlar om ein draum om å bli best. Om å utfordre dei sterke korpsmiljøa i Stavanger og Bergen.

Les heile saka i dagens papirutgåve.