Kåre Eide er vekas portrett.
Foto: Karina Søvik
Kåre Eide er vekas portrett.

Sjåføren med det lille ekstra

Noen mennesker har et så stort hjerte at de omfavner alle omkring dem. Kåre Eide er en av dem. Den livsglade taxisjåføren fra Nedstrand har selv mye å være takknemlig for, og strekker gjerne ut en hjelpende hånd for passasjerene sine.

Portrett av Karina Søvik
– Å kjøre taxi er en livsstil. Jeg vet aldri når jeg begynner på jobb, eller slutter for dagen. Man må være villig til å ofre fritiden, men samtidig får man så mye igjen, smiler Kåre Eide fra Nedstrand.
64-åringen har kjørt taxi i Nedstrand siden 1999. Da han først startet selskapet jobbet han som bussjåfør på heltid. I dag har han tre taxier, to busser og åtte deltidssjåfører, som kjører for seg.
En hjelpende hånd
Som det eneste taxiselskapet i Nedstrand, har Kåre travle dager med både skolekjøring, barnehagekjøring, sykekjøring for Helse Fonna. I tillegg andre turerr som dukker opp i løpet av dagen. Likevel har han det aldri så travelt at han ikke kan yte det lille ekstra for hver passasjer, som setter seg inn i bilen hans.
– Jobben gir meg så mye, og jeg har helt fantastiske passasjerer. Det føles bra å kunne hjelpe viss det trengs, om det så bare er å slå av en prat med dem. Det er mange som føler seg litt ensom innimellom, og de setter stor pris på en samtale med taxisjåføren, og for meg er det givende, sier han.
Kåre er godt kjent blant bygdefolket, og mest av alt er han kjent for sin godhet og hjelpsomhet.
– Noen sjåfører kjører bare fra A til B. Da går de glipp av mye. Jeg kjører blant annet mange eldre folk her i bygda. Det er ikke alle som har en stor familie som kan hjelpe dem i hverdagen, så da er det greit å passe på at de har riktig yttertøy på seg, og at de kommer seg trygt inn og ut av huset sitt. Dersom de skal til legen spør de meg ofte om jeg kan bli med inn, fordi de føler seg litt utrygge, eller at de ikke forstår hva legen sier. For meg er dette helt fantastisk. De viser en så utrolig stor tillitt og takknemlighet. Det blir en helt annen jobb sammenlignet med for eksempel å være taxisjåfør i en storby, forteller den blide sjåføren.

Les heile portrettet i papiravisa

https://tysver-bygdeblad.no/e-avis/