Rolf Vestvik og kona Tove Rødsten sammen med Arne Ryen-Holmsen som er eneste som har kjørt hele strekningen fra Hønefoss til Vadsø gjennom Sverige og Finnland for å så kjøre sørover mot Kristiansand og opp mot Trondheim.
Rolf Vestvik og kona Tove Rødsten sammen med Arne Ryen-Holmsen som er eneste som har kjørt hele strekningen fra Hønefoss til Vadsø gjennom Sverige og Finnland for å så kjøre sørover mot Kristiansand og opp mot Trondheim.

Amcartreff på Bilmuseet

Som del av AMCAR Norges 40 års jubileum kjører amcarentusiaster fra hele landet Norge rundt. I går fylte de rådhusplassen i Haugesund med hele 250 biler, og i dag stoppet de innom bilmusèet til Rolf Wee på veien til Stavanger.

Av Jorunn Bjørndal Lilleland

Spesiell samling

Som en del av cruiseingen var de invitert til Rof Wees bilmuseum på Frakkagjerd. Blandt de skuelystene er brødrene Steinar (12) og Bendikt (8) fra Åndalsnes utenfor Molde. De har kjørt fra Vikebukt sammen med familien i deres 1970 Dogde Charger.

– Det er veldig mange gamle og fine biler her, sier Bendikt. – Jeg tror også noen av dem er ganske skjeldne.

– Det er gøy å få dra rundt å se på slike steder som dette i Norge der de har så mange spesielle biler under ett tak. Noen av bilene her er veldig gamle, og det ser du ikke så ofte, sier storebror Steinar. Det er tydelig at guttene har over gjennomsnittet interesse for bil.

Kulturhistorie på fire hjul

– Det er mye kultur og historie her, forteller general Manager i AMCAR Norge Ove Johansen. Han går gjennom museet sammen med Rolf Vestvik fra Haugesund AMCAR. – Det ligger så mye kulturelt og historie bak alle disse bilene, og det er viktig for kulturhistorien at vi har slike steder som dette, fortsetter han.

– Det var som ordføreren sa i går, dette er kulturhistorie på fire hjul, smiler Vestvik idet de går inn i den eldste delen av bilmusèet.

Alle er velkomne

Nå er deltakerne på vei mot Stavanger for nytt arrangement i kveld, og i følge Johansen er det ikke for sent å bli med.

– Alle som ønsker å bli med får bli med. Du trenger ikke noen Amerikaner for å bli med, og vi ser heller hverken på kjønn eller alder, alle er hjertelig velkomne hos oss, forteller han. Det er en uke igenn av turen og den avsluttes med en forrykende helg i Trondheim fra 6. til 9. August.

Les mer om AMCAR klubbens besøk på Frakkagjerd i papirutgaven.