K-4 en som åpnet litt bak, da de lå på 8 plass frem til halvkjørt, 500 meter, men avsluttet meget sterkt i et det sterke heatet de var i og de ble til slutt nr. 5 og er klar for videre padling og semifinale i morgen.
K-4 ble bare nummer sju i sin semifinale og nummer 14 totalt etter dagens løp.

«Møkje» adrenalin i K4-båten til Ullvang

Den norske K4 med Lars Magne Ullvang jakter OL-billetter i VM i Italia denne helgen. Første hinder på 1000 meter ble passert i ettermiddag da båten sikret seg finaleplass i morgen.

De norske K-4 gutta med Jo Sondre Solhaug fra Asker, Lars Magne Ullvang (Tysvær KK), Lars Hjemdal (Oslo KK) og Daniel Salbu (Fana KK) ble nummer fem i dag og sikret semifinaleplass i K-4. Løpene i morgen sendes direkte på Eurosport.

– Gratulerer.
– Takk, det var det tøffaste heatet, hvor ein medaljebåt fra EM i mai, røk ut. Sammen med Estland. Me fikk ein god start, men mistet for møkje underveis i løpet. Båten var litt stresset, som gjorde me fikk lit høy frekvens, som gjorde at me ikkje fikk ut nok kraft. Me låg faktisk sist underveis, men etter 500m begynte me å snika oss opp på dei foran. Hadde 2. beste tid siste 500m. Så me hadde litt for møkje til overs. Etter evaluering av data (minimax) har me ein del som må forbedres, altså me fekk ikkje til optimalt løp nå. Det kan komme av høyt spenningsnivå og nervøsitet med møkje adrenalin, skriver Lars Magne Ullvang i en tekstmelding.
Han tror det blir tøft i semifinalen i morgen.