Lars Magne Ullvang er ein av gjestane i Tysværtunet på laurdag.
Lars Magne Ullvang Arkivforo: Alf-Einar Kvalavåg

Ble nummer 15 totalt

I dag avsluttet den norske K4en med blant annet Lars Magne Ullvang årets VM i padling med B-finale på K4 1000m.

Av Lavrans Eikje
I dag prøvde den norske K4en å gå mer offensivt ut og det klarte de. Sammenlignet med heatet og semifinalen var den norske båten i dag med feltet fra starten av og kjørte til slutt inn til en 6. plass, totalt ble de dermed nr 15 i VM. I OL er det bare 10 plasser i K4 og disse er nå delt ut etter VM og med 15. plass var den norske K4en et lite stykke unna en plass i OL.
Nå må de norske guttene bare vente til det internasjonale padleforbundet offentliggjør hvilke distanser det er ledig plass på til OL, erfaringsmessig er det ofte 1-2 ledige plasser på K1 og K2 1000m etter VM. For å bestemme hvem som skal få disse plassene vil det bli kjørt egne kvalifiseringsløp våren 2016 og de norske guttene må nå omstille seg og satse på de båttypene hvor det er ledig plass.