Det er ofte god stemning når Sigmund Lier og Ola S. Apeland møtes. Men om 14 dager vil smilet til en av dem forsvinne. Da skal tysværbuen stemme på hvem som blir vår neste ordfører. Arkivfoto: Mona Terjesen
Både Sigmund Lier og Ola S. Apeland har signert budsjettavtalen som blei presentert i går. Arkivfoto: Mona Terjesen

NRK-måling: Hvem ler den 14.?

NRK har på bakgrunn av valgomaten, som du også kan teste ut på våre sider, laget en oversikt over hvem som ligger best ann 14 dager før lokalvalget. Sigmund Lier har absolutt mest grunn til å smile. Ola Apeland ligg langt bak i denne ordførar-målingen.

Høyre får svi både i Tysvær, Haugesund og Karmøy. I Tysvær har 27,7 prosent av dem som har tatt testen sagt de vil ha Ap-kandidaten Lier, som ny ordfører etter Harald Stakkestad. Bare 15,1 prosent har Apeland som sin favoritt.
Omtrent 1.000 har klikket seg inn og tatt testen.

Det melder NRK på sine hjemmesider.
Der gjør de det også klart at dette ikke er en meningsmåling, men en valgomat, hvor leserne kan teste ut hvor de står politisk.

Tysvær
959 klikk
Sigmund Lier, Ap, 27,7 %
Ola S. Apeland, H, 15,1 %

https://tysver-bygdeblad.no/2015/08/18/usikker-pa-kven-du-skal-stemme-pa/