Arne Hjeltnes var på besøk hos Torleif Susort og kikka på Limousin-oksane. Hjeltnes vil ha fleire slike gardar.
Foto: Anders Amundstad Balle
Arne Hjeltnes var på besøk hos Torleif Susort og kikka på Limousin-oksane. Hjeltnes vil ha fleire slike gardar.

– Skap noko unikt i Tysvær

Arne Hjeltnes har vore på turné på Haugalandet for å motivere Høgre-kandidatane. I tillegg blir det gardsbesøk.

Av Alf-Einar Kvalavåg
– Me har vore rundt om på både fiskeoppdrett og hos K-fisk på Karmøy. I Haugesund var me hos Finn Lothe og fekk høyre korleis dei nyttar seg av lokal mat. I Tysvær blei det gardsbesøk hos Torleif Susort. Det eg kan seie etter denne dagen er at Haugalandet har unike moglegheiter til å slå seg opp på næringar knytt til kortreist og lokalprodusert mat, seier Hjeltnes.
Mange kjenner Hjeltnes frå fjernsynet, og turane med mellom anna kokken Arne Brimi. Mat har alltid vore viktig for Hjeltnes, og nå vil han utfordre lokalpolitikarane til å legge til rette for dei som vil satse.

Les heile saka i papiravisa