det er nå gjennomført en oppgradering av ladestasjonen i Aksdal.
Det er nå gjennomført en oppgradering av ladestasjonen i Aksdal.

Har utvida kapasiteten

Fra 2. oktober 2015 ble hurtigladestasjonen i Aksdal i oppgradert til å støtte el-bil ladere som er på markedet i dag. Det vil si en lader med tre kontakter, Type 2, Chademo og CCS/Combo og har en totaleffekt på 68 kW.

Laderen kan levere opptil 50 kW på Chademo/CCS (likestrøm) og opptil 43 kW type-2 (vekselstrøm), men da begrenset til 68 kW enn så lenge.
Det har tidligere bare vært CHAdeMO-uttak her, og det har vært et «hull» på strekningen Bergen – Stavanger.
– Sammen med Grønn Kontakt som er driftsoperatør på stasjonen har vi lenge hatt lyst til å utvide kapasiteten og bygge flere ladestasjoner, men må se det litt i sammenheng med E134-utlysningen fra Enova. Vi håper den kommer om cirka tre måneder, sier divisjonssjef i Marked hos Haugaland Kraft Gunn Margareth Lassesen.