Brun og blid

Det skjer mye i løpet av en natt. Også for politiet. her er loggen fra natt til lørdag.

2323 – Trafikkuhell – Vindafjord
Vi fikk flere henvendelser om en bil som hadde kjørt ut av veien på E134 ved Oppheim i Vindafjord. Vitner på stedet rapporterte om en mann som satt bak rattet og var bevisstløs.

Da nødetatene kom til stedet viste det seg at mannen var uskadd og ikke bevisstløs som følge av ulykken. Han var derimot svært beruset og av den grunn vanskelig å få kontakt med. Mannen, som er i slutten av tenårene, var alene i bilen. Han hadde angivelig kjørt fra Haugesund og hadde enda mange mil igjen før han ville nå sitt bestemmelsessted.

Det triste i saken er at mannen nok har til hensikt å gjøre bilkjøring til sitt levebrød. Dersom han blir domfelt for denne hendelsen vil det gå lang tid før han får kjøre bil igjen.

Mannen er satt inn i sentralarresten i Haugesund i påvente av at han blir edru nok til å kunne la seg avhøre i saken.

0120 – Hissig utlending – Bømlo
En utenlandsk mann i begynnelsen av 20-årene er anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en ølboks på en bil på Svortland.

0214 – Besittelse av kniv og narkotika – Karmøy
En politipatrulje kom i Skudeneshavn over en mann som de mistenkte for å være ruset på noe annet enn alkohol. Det stemte. Mannen, som var i 30-årene, var også i besittelse av mindre mengder narkotika og en kniv. Han er anmeldt for forholdene.

0301 – Beruset mann – Haugesund
Et vitne meldte fra om en overstadig beruset mann som lå strekk ut på indre kai. Vi plukket opp en mann i slutten av 50-årene som ikke lenger klarte å ta vare på seg selv. Patruljen tok han med til drukkenskapsarresten hvor han fikk omsorg og et pledd. Mannen sover rusen av seg her. Ingen anmeldelse.

0339 – Beruset mann – Stord
Vitner meldte fra om en mann som sov på en benk i Leirvik sentrum. En patrulje fant en overstadig beruset mann i begynnelsen av 20-årene. Han hadde ingen som kunne ta seg av han på Stord. Derfor ble han kjørt til Haugesund hvor vi har gitt han husly for natten. Ingen anmeldelse.

0352 – Muligens både brun og blid – Haugesund
En ung kvinne ringte og var bekymret for en mannlig venn hun hadde mistet. Hun var bekymret for ham siden han var alkoholpåvirket og ikke kledd for å overnatte ute. Vi delte hennes bekymring og var innstilt på å etterkomme hennes ønske om hjelp til å lete etter mannen.

Før vi hadde fått startet opp leteaksjonen fikk vi melding fra en annen som hadde funnet en sovende mann inne på et solstudio i Austmannavegen. Beskrivelsen av den sovende mannen passet på mannen som var meldt savnet.

Vi ringte opp kvinnen som savnet sin venn og fortalte henne hvor hun kunne lete. Vi regner med at det var riktig mann, for vi hørte ikke mer fra henne. Siden vi ikke trengte sende noen patrulje til Austmannavegen vet vi ikke noe om hvor lenge mannen hadde ligget i solstudioet og om han hadde rukket å bli både brun og blid.