Travelt for politiet

Det ble en travel natt for politiet. Heldigvis gikk det rolig for seg i Tysvær, hvor flere tusen var samlet i Sysco Arena.

2147 – Leteaksjon – Haugesund
To ganger lørdag måtte politiet med hjelp fra de frivillige redningsorganisasjonene lete etter en mann i siste del av 50-årene. Han var under medisinsk behandling og forlot sykehusets lokaler ved to anledninger.

Leteaksjonen ble prioritert høyt fordi det ble ansett som kritisk å finne han raskt. Ved første tilfelle ble han funnet i et ubrukt lokale i sentrum. Siste gang vendte han selv tilbake til sykehuset. Vi er alltid glade når slike leteaksjoner får en lykkelig slutt og folk kommer til rette. De frivillige redningsorganisasjonene stilte raskt og mannsterkt opp.

2316 – Familievold – Haugesund
En kvinne i 40-årene melder at hun har blitt slått av sin ektefelle i 50-årene. Mannen hadde stukket fra stedet ved politiets ankomst. Kvinnen bar preg av å ha blitt utsatt for vold og hun ble tatt til sykehus for behandling. Vi holdt adressen under oppsikt og pågrep mannen da han returnerte kl. 0121. Han er satt inn i arrest og vil bli avhørt søndag. Kvinnen ble ikke alvorlig skadd og kunne dra hjem igjen etter å ha blitt behandlet på sykehuset.

2330 – Bruk av laser – Saudasjøen
En patrulje i Sauda kom over fire unge gutter i alderen 15 – 17 år. De hadde stilt seg opp ved veien og lyste på passerende biler med laser. I tillegg til at dette kan skape trafikkfarlige situasjoner så er det nå forbudt å være i besittelse av slike laserpekere etter en forskriftsendring i strålevernforskriften. Sauda lensmannskontor vil følge opp overfor ungdommene og deres foresatte.

0103 – Avslutter fest – Haugesund
Etter flere klager fra nabolaget måtte en patrulje avslutte en fest på Risøy. Mange ungdommer hadde vært der gjennom kvelden, men festen var på hell da politiet kom til stedet. De ansvarlige fikk pålegg om å avslutte og slutte fred med nabolaget.

0130 – Høy musikk og hasjrøyking – Karmøy
På Håvik fikk politiet melding om høy musikk fra en leilighet. En patrulje dro til stedet for å dempe festen. Da patruljen kom frem ble vinduene i leiligheten satt på vidt gap og en panikkartet lufting startet. Inne i leiligheten var det lavt skydekke og eimen av hasjrøyk slo imot patruljen.

De 8 unge mennene som var på adressen, de fleste av dem ukjente for oss fra tidligere, satt med et forklaringsproblem. Ved å forstyrre et helt nabolag med høy musikk hadde de selv bedt om å få politiet på besøk samtidig som de satt i en situasjon hvor de helst ikke ønsket politiets oppmerksomhet.

Samtlige 8 ungdommer ble vurdert. 5 av dem erkjente røyking av hasj, noe urinprøver bekreftet. Det ble også gjort mindre beslag. Saker er opprettet og for noen av ungdommenes del er det første anmerkning på en tidligere helt plettfri vandel. Saken følges opp av Karmøy lensmannskontor.

0210 – Far slått av sønn – Haugesund
En mann i 50-årene havnet i et basketak med sin sønn i begynnelsen av 20-årene. Forholdet skjedde hjemme hos faren og han har forklart at sønnen uten forvarsel gjøv løs på han og slo han gjentatte ganger i ansiktet med en gjenstand. Begge to fikk imidlertid skader som måtte behandles på sykehus. Der ble faren innlagt, mens sønnen er skrevet ut fra sykehuset og inn i arrest. Saken blir etterforsket videre søndag.

0258 – Overstadig beruset – Haugesund
I krysset Tuhauggata x Breidablikgata kom en patrulje over en mann i 50-årene som hadde fått for mye å drikke. Han ble vurdert til ikke å kunne ta vare på seg selv, kjørt via legevakten og til drukkenskapsarresten. Her får han sove ut til søndag formiddag og det er ikke opprettet noen straffesak. Kun omsorg.

0327 – Ikke etterkommet pålegg – Haugesund
En tilreisende 18-åring involverte seg i krangel på et utested i Haugesund. Politiet måtte tilkalles og han ble vist bort fra sentrum. Han ble forklart at dette var hans gylne mulighet for å slippe opphold i drukkenskapsarresten. Mannen ønsket å utfordre pålegget han fikk fra politipatruljen og unnlot å forlate sentrum. Kl. 0403 ble han påtruffet i sentrum. Da ble han innbrakt til drukkenskapsarrest og anmeldt for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

0348 – Funn av forkommen mann – Haugesund
En bilfører fant en blodig og forkommen mann i Karmsundgata ved sykehuset. Politipatruljer og ambulanse ble sendt til stedet. En litauer i slutten av 20-årene forklarte at han hadde vært på en fest like i nærheten. Der hadde han blitt knivstukket av en svirebror, han hadde hoppet ut fra 2. etasje og rømt over Karmsundgata. Mannen ble innlagt på sykehuset for behandling av kuttskader. Flere politipatruljer involverte seg i arbeidet med å lokalisere en navngitt gjerningsmann. Han ble lokalisert og anholdt kl. 0511.

Etterforskningen som har vært utført i natt gjør at det er usikkerhet knyttet til fornærmedes fremstilling av hendelsesforløpet. Begge parter har drukket en del alkohol. Det eneste begge parter er enige om er at de har vært involvert i slagsmål med hverandre. Derfor blir de sittende i drukkenskapsarresten til de er edru. Så får den videre etterforskningen vise om det er grunnlag for å sette dem i varetekt. Saken etterforskes videre søndag.

0355 – Sparket ned – Stord
En 17-årig gutt ble sparket ned på Bjelland på Stord. Øyevitner ringte til politiet og fortalte om hendelsen og at gjerningsmannen, en 18-åring, også hadde sparket 17-åringen i hodet etter at han hadde falt om og lå på bakken. En patrulje ble sendt til stedet, pågrep 18-åringen og kjørte han til sentralarresten i Haugesund. Her blir han avhørt søndag. 17-åringen skal ikke være alvorlig skadd, men har vært til sykehus for behandling. Saken etterforskes videre søndag.

Generelt om vakten
Det har jevnt over vært en hektisk nattevakt. Patruljene har kjørt fra det ene oppdraget til det andre. Rundt ti tilfeller av klager på høy musikk har vi ikke hatt kapasitet til å gjøre noe med. Det beklager vi. Vi har vært nødt til å prioritere de mer alvorlige forholdene, selv om det er plagsomt for de som er berørt når de frarøves nattesøvnen.