Mange tok lunsjen sin på kafeen i Tysværtunet denne dagen for høre på sogningen Sylfest Lomheim. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Mange tok lunsjen sin på kafeen i Tysværtunet denne dagen for høre på sogningen Sylfest Lomheim. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ga folk noe å tygge på

Tale er gull, mener Sylfest Lomheim. Han trakk full sal under lunsjprat i kafeen på Tysværtunet i dag, og talte om viktigheten av det å prate sammen.

Av Karina Søvik

Mange tok lunsjen sin på kafeen i Tysværtunet denne dagen for høre på sogningen Sylfest Lomheim. Han snakket om det å snakke, og tok et oppgjør med den elektroniske kommunikasjonen. Den trivelige språkviteren fikk folk til å trekke på smilebåndene, og ga publikum samtidig noe å tygge på.
– Tekst er bare et redskap som vi begynte med i går. Det å snakke ligger i vår natur, vår biologi. Vi har snakket i over hundre tusen år, og det er vår væremåte. Ved å marginalisere denne væremåten, eller bruke elektroniserbart kontakt, ødelegger man menneske, talte Lomheim.

Arrangementet var en del av bLESt, og var også en del av Tysvær Bygdeblad og Tysværtunet sine lunsjkonserter i 2015.