120 personer møtte til kveldens folkemøte om flyktninger. Foto: Karina Søvik
120 personer møtte til kveldens folkemøte om flyktninger. Foto: Karina Søvik

120 på positivt folkemøte

Det er tydelig at tysværbuen ønsker å hjelpe i flyktningsituasjonen, og det viste seg også under folkemøte på torsdag.

Av Karina Søvik

Omlag 120 personer møtte opp på folkemøtet i Nygårdssalen torsdags kveld, for å høre mer om akutt-innkvarteringen av asylsøkere på Tysvær Kro og Motel. Blant innleggene var representanter fra UDI som orienterte om flyktningsituasjonen i verden, og ga praktisk informasjon rundt innkvartering av asylsøkere i Norge. Driftsoperatør Tom Iversen fortalte om møtet med de første flyktningene som kom til Tysvær på tirsdag, og Tysvær Frivilligsentral informerte om hvordan folk kan bidra. På slutten av møtet fikk de oppmøtte mulighet til å stille spørsmål. Det var mange hender i været, og det gjennomgående spørsmålet var hvordan en kan hjelpe.
– Jeg syns det var et bra folkemøte, med godt oppmøtte og gode innlegg. Det kom tydelig fram under møtet at tysværbuen ønsker å hjelpe, og det er kjempeflott, sier Sigmund Lier, ordfører.