Thormod Ness er ferdig i i Stegaberg. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Thormod Ness er ferdig i i Stegaberg. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ness gir seg, Tønnesen tar over

Thormod Ness skal ikke trene Stegaberg sitt a-lag i 4. divisjon neste år. Suksessesongen, som endte med opprykk, blir den siste for Høiebuen. Stegaberg vil nå få et trenerteam rundt a-laget hvor veteran Dag Frode Tønnesen er en av trenerne.

Thormod Ness har vært en ubetinget sportsleg suksess som trenar i Stegaberg. Laget som var tippet på den nedre halvdel av tabellen, før seriestart, men gikk frå seier til seier og rykket opp i 4. divisjon.
Hele tiden mens Ness har vært trener har det vært en liten, men god spillerstall. I høst var det likevel svært få som hadde tid til å trene.
– Jeg har sagt opp for et par uker siden. Vi ble enige om å holde det internt til klubben fikk på plass en ny trener, sier Ness.
Ness har vært trener for Stegaberg i tre sesonger.
– Hva skal du gjøre nå?
– Jeg har i utgangspunktet tenkt å ha en pause, men har blitt kontaktet av et par klubber, uten at jeg vil kommentere det. Vi hadde en fantatisk periode i Stegaberg i vårsesongen med stor entusiasme og folk på trening. Men etter hvert smuldret det opp og jeg merket at motivasjonen forsvant. Jeg tror vi rykket opp mer på tross av, enn på grunn av det arbeidet vi la ned i treningene. Etter at sesongen var over snakket jeg med blant annet Thor Håkon Sternhoff, og vi kom til slutt frem til en løsning.
I ettermiddag har vi gjennom fotballeiar Thor Håkon Sternhoff fått vite at klubben ser for seg et team med to trenere. Fag Frode Tønnesen er den ene. Den andre håper klubben å ha på plass i løpet av helgen.
– Dag Frode kjenner klubben godt og kan ta videre det vi har bygget de siste årene. det gjelder holdninger og treningskultur, sier Ness.
– Mange vil nok spørre seg nå om Vard eller Skjold er neste stoppested.
– Det kan jeg ikke si så mye om. Akkurat nå er jeg ferdig som Stegaberg-trener, og om jeg vil hoppe på en ny jobb er jeg usikker på. For å gjøre det helt klart for de som lurer, så kan jeg si at jeg IKKE slutter i Stegaberg på grunn av andre tilbud, seier Thormod Ness.
Trist
Stegaberg-kaptein og veteran Dag Frode Tønnesen er nevnt som en av to nye trenere. Han synes det er trist at Ness gir seg.
– Det er trist for a-laget og klubben å miste en så dyktig trener og person. Svært godt likt i spillergruppa. Kommer til å bli savnet, både som trener, men også som person, sier Tønnesen.

Tysvær Bygdeblad kommer tilbake med mer om denne saken.