Sindre Tøresdal Hope var ein av omlag 500 ungar som kosa seg på cup i Grinde. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Skjold IL fikk tilbake 143.360 kroner i momskompensasjon. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Momskompensasjon

Torsdag offentligjorde Lotteri- og stiftelsestilsynes tildelingen av kompenasjon for vare- og tjenestemoms for 2015.

«- Momskompensasjon er blant den viktigste ordningen når det gjelder rammevilkår for idrettslagene. Det er en prinsipielt viktig ordning som gjør at idrettslagene ikke beskattes for frivillig arbeid. Derfor er norsk idrett ikke helt i mål ennå med den avkortningen som fortsatt finnes, men vi er definitivt på rett vei og godt fornøyd med økningen fra i fjor, sier , sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding, som er gjengitt på h-avis.no

Glede
Daglig leder i Skjold IL Daniel Strand er svært godt fornøyd.

Det er et veldig godt stykke arbeid fra idrettspolitikerne

– Det er et veldig godt stykke arbeid fra idrettspolitikerne at momskompensasjonen økes år for år. Heldigvis ser også politikerne at det blir feil å skattelegge frivilligheten som om vi var en profesjonell bedrift med profittmaksimering som formål. Helst ser vi at idretten får et generelt momsfritak, men inntil det blir tilfelle er momskompensasjonen utrolig viktig for at vi kan tilrettelegge slik at det blir idrett for alle. Det er med på å holde kostnadene våre lavest mulig, noe som gjør at vi slipper å ta inn igjen det tapte gjennom høyere kontingenter for våre aktive utøvere, sier han.
Skjold hadde lagt inn 120.000 i budsjettet og har dermed fått vel 23.000 ekstra inn til sitt breddearbeid.

Momskompensasjon
(Regnskapsåret 2014)
Falkeid IL 120.312
Friskis & Svettis Tysvær 18.680
Førland IL 16.253
Haugaland Håndballklubb 145.789
Nedstrand IL 21861
Skjold IL 143.360
Stegaberg Idrettslag 120.436
Tysvær Kano- og kajakklubb 62.368
Tysvær Sportsdykkerklubb 1.626
Tysvær Vektløfterklubb 27.945