Tysvær Motel i Aksdal kan bli statleg asylmottak, om Tysvær blir vertskommune. Det vil i såfall hovudsakeleg flytte inn einslege menn.
Flyktningene forsvinner snart fraTysvær Motel. Foto: Mona Terjesen

Legger ned asylmottaket

UDI forlenger ikke kontrakten med Tysvær Kro og Motel.

Av Karina Søvik
I går fikk driftsoperatør Tom Ivarsen telefon fra UDI om at de ikke forlenger kontrakten med Tysvær Kro og Motel. Motellet inngikk avtale om et akutt innkvarteringsmottak i 13. november i år, med en kontrakt på to måneder. 13. januar legges dermed mottaket ned, og de rundt hundre asylsøkerne blir flyttet.
– UDI har bestemt seg for å legge ned alle akuttmottak i hele landet. Det kan selvfølgelig skje forandringer underveis, men vi har hele tiden visst at dette var en kontrakt på to måneder, så utover det kan jeg ikke si så mye mer om saken, sier Ivarsen.
Det har vært stort engasjementet rundt asylsøkerne på motellet, og givergleden blant tysværbuen har vært enorm. Ivarsen syns det er trist å måtte ta farvel med beboerne.
– Det blir litt merkelig å legge ned mottaket. Vi har blitt godt kjente med disse menneskene i løpet av denne perioden. I tillegg har Tysvær Frivilligsentral og andre frivillige gjort en formidabel innsats med å gjøre tiden deres her til en hyggelig stund, sier han.