Torleif Susort har besøk av kokkane Lasse Haukaas og Robert Vikse, som denne veka skal serevere og selje kjøt frå garden i butikken. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Torleif Susort har besøk av kokkane Lasse Haukaas og Robert Vikse, som denne veka skal serevere og selje kjøt frå garden i butikken.

Trenger hjelp for å hjelpe

Ekteparet Elisabeth og Dag Inge Sørdal fra Frakkagjerd har engasjert seg for skolebarn i El Portal i Paraguay, og trenger nå hjelp til å bygge nytt tak over det viktige skolebygget.

Av Karina Søvik

Det var like før jul at landsbyen i El Portal i Paraguay ble herjet av flom og uvær, som førte til at skolens tak blåste av. Nå har ekteparet Elisabeth og Dag Inge Sørdal fra Frakkagjerd startet et lotteri for å samle inn penger til nytt tak til skolebarna.

Denne skolen betyr utrolig mye for disse barna

– Denne skolen betyr utrolig mye for disse barna, og for landsbyen som helhet. Det å få seg en utdannelse er en vei ut av fattigdommen. Barna har skoleferie fram til midten av februar, og det hadde vært helt fantastisk om de kunne komme tilbake til skolen med tak over hodet, smiler Elisabeth. Stoler og pulter
Hun er lærer ved Høgskolen Stord/Haugesund, og Dag Inge er utdannet teknisk tegner, og er ellers kjent som en altmuligmann. Han ble først engasjert i bistandsarbeidet i Paraguay for tre år siden. Da fikk han forespørsel om å reise til Sør-Amerika for å se på et internat som kanskje skulle brukes til norske utvekslingselever. På reisen skulle han og sønnen få overnatte hos misjonærparet Gunnvor og Ingvald Skretting fra Rennesøy, som bor periodevis i området El Portal.

– I tillegg til å se på internatet, ble vi også tatt med på en rundreise i området for å oppleve Paraguay. Vi ble fortalt at det kom containere med hjelpesendinger fra Stavanger ett par ganger i året, og vi så med egne øyne det store behovet som var der nede, forteller Dag Inge. 

Da han kom hjem igjen til Tysvær, så han nå muligheter der andre så søppel. I fjor høst kom han blant annet over noen pulter og stoler som skulle byttes ut på skolene i Tysvær.

Hvordan det gikk, og resten av historien kan du lese i Bygdebladet sin papiravis som er for salg nå.