f.v.: Gintaras Vencas, Nijole Petrauskiene, Kestas Petraukas, Lina Siaulaitiene og Loreta Venciene
f.v.: Gintaras Vencas, Nijole Petrauskiene, Kestas Petraukas, Lina Siaulaitiene og Loreta Venciene

Full sal for Litauisk storfilm

Fredag kveld inviterte Lietuviai Haugalande, en lokal Litauisk venneforening på storfilmen Mellom oss, gutter på Tysværtunet. Tre dager før premieren var komedien utsolgt.

av Jorunn Bjørndal Lilleland
Blant de besøkende var Sonata og Darius Buciuviene.
— Vi så reklame for filmen på en Litauisk facebookgruppe her på Haugalandet. Vi kjenner mange folk som skal her i kveld. Vi liker godt arrangementer som dette. Tysvær kulturhus er til god hjelp for oss som ønsker å se Litauisk film, forteller Darius.
— Det er veldig kjekt å få se denne filmen. Vi savner film på vårt språk, og når vi er i kinosalen føler du at du er i Litauen. Du hører språket ditt og ser kulturen, og du savner Litauen. Vi gikk mye på kino hjemme, men det blir ikke så mye her. I akkurat denne filmen reiser de til Norge, som jo er litt morsomt, men så mye mer vet vi ikke. Men i Litauen er den veldig populær og folk snakker mye om den, selv om det er veldig forskjellige meninger om den, forteller Nijole Petrauskiene. Hun er på kinoen sammen med familien og naboer fra Skjoldastraumen.

Les mer i neste ukes papiravis