Sigurd Eikje skal lage politisk sak til formannskapet i Karmøy, hvor det skal vedtas at Karmøy ikke ønsker å slå seg sammen med andre kommuner. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sigurd Eikje er foreslått som ny rådmann i Tysvær. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kamøy sier nei til sammenslåing

Rådmann Sigurd Eikje har fått i oppgave å lage politisk sak, som gjør at Karmøy dropper planer om kommunesammenslåing. Den skal behandles politisk i formannskapet 22. februar og kommunestyret 7. mars. Det melder h-avis.no.

Kommunen har, sammen med Haugesund, Tysvær og Sveio, også engasjert konsulentfirmaet Agenda Kaupang til å utføre en mulighetsstudie av storkommune på ytre Haugalandet.Konklusjonen i prosessen er i følge h-avis.no at Karmøy har kapasitet og kompetanse til å drifte og utvikle de oppgavene den har i dag, og ta på seg nye oppgaver.
– Dette har ligget litt i kortene en stund, så noen overraskelse er det ikke, sier Tysvær-orfører Sigmund Lier.
– Får det noen konsekvens for det videre reformarbeidet i Tysvær?
– Nei, slik det ligg ann akkurat nå er det to alternativ som er mest aktuelle for oss. Alene eller sammen med Bokn. Dette skal politisk behandles i formannskapet 8. mars. Neste mandag er det forresten nabomøte i Sveio, og der vil vi nok snakke mer om dette, sier Lier.