Zekiye Nyland i midten er Norgesmester i vektløfting. Foto: privat
Zekiye Nyland i midten er Norgesmester i vektløfting. Foto: privat

Tre NM-gull til Tysvær

Zekiye Nyland gikk helt til topps under NM i vektløfting i Trondheim. Sammen med Dag Rønnevik og Monica Dahle har hun sikret Tysvær tre gull så langt.

– For 1 år siden deltok jeg på mitt første NM etter 4 mnd med vektløfting og tok bronse. I år var målet gull, og jeg klarte det! Sikret meg med lettere løft og fikk 70 kg i rykk og 85 kg i støt. Jeg tok også en vending på 93 kg på forsøk nummer 2, men trakk meg pga. skulderen. Sulten på tyngre vekter og vet jeg har mye å gå på, skriver norgesmesteren på sin Facebook-profil.

Leder Dag Rønnevik har sendt denne oppdateringen:
Resultatet som Monica Dahle gjorde i går holdt også til gull.
Sigleif Myklebust Ravnestad gjorde også en god innsats og perset seg i rykk til 104 kg, i støt tok han 130. Han hadde også et meget godt forsøk på ny pers på 137kg. Dessverre skled bakfoten litt og han mistet den frem.
Både Alexander og Sigleif debuterer i senior NM og når en klarer å perse er det veldig bra. Begge har mer å gå på og neste år blir det nye muligheter for medaljer på dem også.

TVK har da sikret seg 3 gull på 2 dager.
Til sammen 175 utøvere var påmeldt til NM senior og veteran i Trondheim 19. til 21. februar.