Leder Trond Martinsen i Leirong og Henning Bratthammer. Foto: Privat
Leder Trond Martinsen i Leirong og Henning Bratthammer. Foto: Privat

Leirong skal være medarrangør

Forbundet KYSTENs landsstyre har tildelt landsstevnet i 2018 til et bredt samarbeid i Haugesundsområdet, under ledelse av Kystlaget Kormt. Leirong er et av lokallagene som skal være med.

Forbundet KYSTENs landsstevne samler hver sommer mellom 100 og 300 små og store historiske farkoster og deres mannskap, samt et stort publikum, til en langhelg i kystkulturens tegn. Stevnet arrangeres av kystlag rundt om i landet, og på nye steder fra år til år. I fjor var vi i Sandefjord, til sommeren er det Kystlaget Salta i Bodø som er vertskap, deretter Kristiansund i 2017. Denne uken ble det klart at landsstevnet arrangeres i Haugesund i 2018! Kystlaget Kormt leverte en god søknad, sammen med kystlagene Leirong, Romsa, Sveio og Utsira samt Havnedagene i Haugesund. Kystlaget Kormt har arrangert stevnet før, i 1993 i Skudeneshavn. Stevneområdet i 2018 blir langs Smedasundet midt i Haugesund, og arrangørene er allerede i gang med planlegging og ansvarsfordeling.
Det skriver arrangøren i en pressemelding. Leirong holder til i Nedstrand og har vært svært akytive de siste årene.