Morten Sørensen (f.v.), Mario Elias Noriega, Anders Mardal Aursland og Remi Wee Flatnes er blitt hekta på Pokémon Go, og har lagt bak seg mange mil på veien. 
Foto: Karina Søvik
Morten Sørensen (f.v.), Mario Elias Noriega, Anders Mardal Aursland og Remi Wee Flatnes er blitt hekta på Pokémon Go, og har lagt bak seg mange mil på veien.

Vil være Ungdommens Frivilligsentral

I to år har elever ved Frakkagjerd ungdomsskole bidratt med aktiviteter for å gjøre en innsats for andre. Nå ønsker de å komme i kontakt med flere som kan trenge en hjelpende hånd i hverdagen.

– Har du Spotify eller Instagram? spør åttendeklassingen Isabell Førre Jørgensen.
– Nei, hva er det? svarer Turid Alvseike.
Hun er med i Seniornett Aksdal for andre gang, og hun er en ivrig elev som gjerne vil lære mer om det nye nettbrettet sitt.
– Vi må følge med i utviklingen vet du. Alt skjer på nett nå, og det er trasig å være avhengig av andre for hjelp. I dag skal jeg blant annet lære meg nettbank, slik at jeg slipper å bruke kontofon. Da er disse jentene kjekke å ha. De lærer meg all slags, smiler Alvseike fornøyd.
To timer i uken har en gruppe elever ved Frakkagjerd ungdomsskole valgfaget «Innsats for andre». Denne uken var de på Aksdalstunet i samarbeid med Seniornett for å lære de eldre mer om mobil og nettbrett.
– Det er kjekt og morsomt å hjelpe de eldre med å bli bedre kjent med alle mulighetene som finnes. Alt skjer jo på nettet i dag, og det gjør hverdagen mye enklere. Det hadde vært utrolig rart dersom jeg ikke var på nett, så jeg forstår hvorfor de vil lære, sier Førre Jørgensen.

Les hele saken i papirutgaven