Grinde slo knallhardt tilbake og viste at øving gjør mester. 2. plass i 4. divisjon med 94 poeng er verdt å juble for. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Grinde slo knallhardt tilbake og viste at øving gjør mester. 2. plass i 4. divisjon med 94 poeng er verdt å juble for. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Blåste inn på 2. plass

I fjor ble Grinde skolekorps sist i RM, og måtte ta den lange veien hjem med lite å glede seg over. I år var det andre saker. 94 poeng og 2. plass skapte jubelstemning.

Å bli sist i 4. divisjon er ingen spøk. Det er ikke så mange bak deg. Men det å gå i gang med øvinger og kjempe seg tilbake, er en seier i seg selv. Rogalands Mesterskapet (RM) for skolekorps har mange sterke øyeblikk. Da Paul Steinar Dalaker og Ingmar Haraldseid sto på scenen, og bare Grinde og Randaberg var igjen, var det mektig i Stavanger Konserthus.
– Det var helt fantastisk. Ingmar og Paul Steinar sto der og alle andre ble ropt opp. Vi ble nummer to, men det er det samme som en seier, etter det som skjedde i fjor. Helt fantastisk kjekt, sier en gjeng med musikanter og foresatte på vei ut dørene i Stavanger.
– Jeg er imponert. Vi var på bunn, øvet og kjempet oss tilbake. Hvordan det ville gå var vi usikre på,men vi mente vi hadde gjort gode valg. Og med en 2. plass er det bare å gratulere. Dette var stort, sier dirigent Øystein Østebøvik.
94 poeng, et bak vinnerne Randaberg er også imponerende.
– Vi hadde fullklaff, sier Østebøvik.
Det må sies at Grinde hadde en meget bra gjennomføring, og hvor Elvis klassikeren «Fever» var en som klistret seg på hjernen til flere enn undertegnede.

Mer om RM, Grinde, Førre og Frakkagjerd i avisen på torsdag.