Onsdag 16. mars var det avslutning av vårsemesteret. Foto: Terje Fjeldheim
Onsdag 16. mars var det avslutning av vårsemesteret. Foto: Terje Fjeldheim

Etter skoletid i Aksdal kyrkje

Da skoleåret startet meldte ca 60 barn fra 4-7. klasse seg på ”Etter skoletid” i Aksdal kyrkje.

Av Solveig Gran Førre

15 voksne deler på onsdagene, fra kl. 12 – 15.30, for å være sammen med disse positive, aktive og glade barna. Barna kan velge mellom ulike aktiviteter som lekselesing, spill, håndarbeid, maling, leire, tegning m.m, korsang, idrett i idrettshallen og litt matlaging.
Det er alltid en samling i kirkerommet med andakt og mye flott sang. Barna er kjempeflinke til å synge. Etter denne samlingen har alle et måltid sammen, før barna går videre til de ulike aktivitetene.
Onsdag 16. mars var det avslutning av vårsemesteret. Da var foreldre, søsken, besteforeldre og oldeforeldre også invitert og det var ca 120 personer som deltok. Det ble en flott samling i kirkerommet, hvor sokneprest Bård Egil Dyrhol hadde påskebudskapet som tema. Korgruppa som ble ledet av organist Johannes Støle sang flere flotte sanger. Etterpå var det måltid og utlodning til inntekt for hjelpearbeid blant barn i Mali. Mange av gevinstene hadde barna laget selv. Det kom inn hele 7.100 kroner til dette.
Marta og resten av medhjelperne er godt fornøyd og takker alle barna som har deltatt og håper å treffe igjen mange av dem til høsten.
”Etter skoletid” starter opp igjen onsdag 7. september.