Ruben Alexis Lundh (f.v.), Sigfrid Skogland Kristjansdottir, John Fagerland og Nils Michael Fitjar syns det var kjekt å få komme med ideer og innspill til politikerne i planleggingen av en ny ungdomsskole i Tysvær. 
Foto: Karina Søvik
Ruben Alexis Lundh (f.v.), Sigfrid Skogland Kristjansdottir, John Fagerland og Nils Michael Fitjar syns det var kjekt å få komme med ideer og innspill til politikerne i planleggingen av en ny ungdomsskole i Tysvær.

– Slik vil vi at skolen vår skal være

Ideene var mange og kreative da spørsmålet om hvordan framtidens ungdomsskole skal se ut lå på bordet til tysværelevene.

Av Karina Søvik
– Skolen skal være moderne, gjerne med en kul form og spreke farger på veggene, sier John Fagerland.
– Hva med sakkosekker eller store puter istedenfor for vanlige stoler? legger Sigfrid Skogland Kristjansdottir til.
– Den skal også ha en mer fleksibel timeplan der vi selv kan velge hvilke fag vi trenger litt ekstra hjelp i. Viss du er god i norsk, kan du for eksempel velge å fokusere mer på et annet fag der du ligger dårligere an, utaler Nils Michael Fitjar.

Skoleelevene hadde mange gode ideer da de fikk i oppdrag om å beskrive hvordan framtidens ungdomsskole skal se ut i Tysvær.

Workshop

Rundt femti elever fra ungdomsskolene og sjuende trinnet i kommunen ble valgt ut til en felles workshop på Tysværtunet på mandag. Oppdraget var å diskutere, tenke og komme med gode forslag til hva elevene selv mener er viktig når en eventuelt ny ungdomsskole skal planlegges.

– Det er utrolig viktig å høre elevene sin stemme i forbindelse med planleggingen av ny ungdomsskole i Tysvær. Det er elevene som kjenner skolen best, og dermed kan si hva som skal til for at skolen skal være en god plass for å lære og være. Alle ideene og innspillene som kommer fram i dag blir sendt til politikerne og skal brukes i en eventuelt videre planleggingsfase, sier Marit Lothe på kulturkontoret.

Les hele saken i papiravisen