Petter Lønning måtte vente i 94 minutter før han fikk rom og tid bak Svein Arne Breivik og resten av TIL-forsvaret. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Petter Lønning måtte vente i 94 minutter før han fikk rom og tid bak Svein Arne Breivik og resten av TIL-forsvaret. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

En vanvittig snuoperasjon

Stegaberg fikk en real en midt i «trynet» etter åtte sekunder mot Torvastad. De hadde knapt reist seg før det sto 0-2. Men de blåkledde lo sist og best. Petter Lønning avgjorde kampen på overtid.

Dommer Roy Pedersen måtte sjekke klokka to ganger for å se om den hadde startet da John Øystein Sletten utnyttet forferdelig forsvarspill, og sendte gjestene i ledelsen. Etter fem minutter var det forferdelig spill i forsvar på nytt, og slikt lar ikke Kenneth Mortveit gå fra seg. Og fem minutter senere kunne og burde det stått 0-3, men denne gangen fikk keeper Kristian Storesund ryddet opp.
– Helt forferdelig slik vi begynte kampen. Det var KIL-kampen på nytt. Jeg trodde nesten ikke det jeg så, og slikt forsvarspill på dette nivået blir en straffet for. Vi var rett og slett ikke på. Vi kom ikke opp i duellene, og med personlige feil ble det blytungt. De første 20 minuttene kan lett få beskrivelsen helsvarte, sier kaptein Jan Reidar Tjøsvoll.

Våknet
Det var ikke bare motstanderne Stegaberg slet med i starten. Knallharde baller gjorde det vanskelig å få til noe spill. Dommeren beordret tapping av luft, og Stegaberg våknet. Kaptein Tjøsvoll lurte inn 2-1 mot spillets gang, og en gnist av håp ble tent.
– Var forferdelige de ballene vi begynte med, men jeg fikk nå lurt ballen i mål. Det var forskjellen på denne kampen og sist mot Kopervik. Målet gjorde at vi fikk tro på det. De var ikke så mye bedre enn oss, og vi så det var rom bak forsvarslinja deres, sier Tjøsvoll, som var banens beste.
Og i det rommet lå Petter Lønning og ventet. Etter mange dårlige oppspill skulle hans jakt på ballen til slutt lønne seg.
Da det perfekte oppspillet kom, hadde Flemming Skare allerede utlignet til 2-2 drøye kvarteret før slutt.
– Terje Kristiansen kom inn og han vet hvordan jeg vil ha det. Endelig fikk jeg en perfekt ball. Keeper var litt på halvdistanse og jeg lobbet den i mål. Greit nok det på overtid, gliste Lønning.

Viktig
– Jeg er helt enig i at det var helsvart i starten, og flere hadde uheldige inngripen. Men vi gikk over på plan B. Kom oss litt høyere i banen, og klarte å holde litt mer på ballen. Torvastad var nok best, eller mest involvert, men de fikk ikke de store sjansene som de trengte. Jeg visste at Terje kunne komme inn og spille gjennom Petter. det skjedde og vi vant. Det var viktig med tanke på uken som kommer. Da skal vi forberede oss til kampen mot Skjold. Det er kamper som lever sitt eget liv, men du verden så mye kjekkere det skal bli å trene etter seieren, sier trener Christoffer Kydland.
Dag Frode Tønnesen og Øyvind Stakland spilte ikke i kampen mot Torvastad.

Mer om kampen og spillerbørs i avisen på torsdag.

Kampfakta

Stegaberg 3 (1)
Torvastad 2 (2)
4. div. avd. 3
Frakkagjerd kunst
0-1 John Ø.Sletten (1)
0-2 Kenneth Mortveit (5)
1-2 Jan Reidar Tjøsvoll (23)
2-2 Flemming Skare (72)
3-2 Petter Lønning (90)
Dommer: Roy Pedersen, Åkra
Tilskuere: 75