Jostein Berg Lyngholm nærmest ballen, scoret kampens første mål. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Jostein Berg Lyngholm nærmest ballen, scoret kampens mot Sveio 2 i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Denne skulle Stega 2 ha vunnet

Stegaberg 2 og Nedstrand spilte 1-1. Det må gjestene være mest glade for. Flere gigantsjanser ble sløst bort av hjemmelagets jagende spisser.

Jostein Berg Lyngholm fikk den aller første sjansen allerede før minuttet var gått. Stegaberg-spissen fikk ballen på feil fot, og bommet på åpent mål. Så var det Vegard Stakland sin tur. Et vanvittig soloraid ble avslutta rett på keeper Svein Tore Kleiberg. Så var gjestene sin spiss Olav Runestad på farten, heller ikke han lyktes.
Det gjorde Lyngholm på andre forsøk.
– Jeg fikk en flott stikker fra Anders Nyvoll og tenkte ikke så mye på veien mot mål. Det var på instinkt og det var herlig å se ballen fyke i mål, sier Lyngholm fra Aksdal, som er ny i Stega 2-gjengen i år.
Så skulle Stegaberg hatt straffe, men den fikk ikke dommer Petter Mortveit med seg, og i stedet for var det gjestene fra Nedstrand som fikk muligheten fra ellevemeteren.
– Det ble en rar straffe. Keeperen deres reddet skuddet mitt, men så rullet den i mål. Det var det ikke alle som fikk med seg, og flere løp etter ballen da den spratt ut igjen. Men det var mål, sier Kjell Andreas Lindgren. Han var siste Nedstrand-spiller på ballen.
Dermed sto det 1-1, etter en relativt velspilt 1. omgang.

Sjansesløseri
I andreomgang var det mye ball hos gjestene. Men det var hjemmelaget som skapte sjansene. Anders Nyvoll vil garantert drømme om sine misser. Cisse Nyland hadde også sine muligheter, men ballen ville ikke i mål.
Dermed var det kanskje ikke så galt med uavgjort for favorittene fra Nedstrand.
– I utgangspunktet skulle vi vinne denne kampen. Men slik det ble er det ingen tvil om at vi må være mest fornøyd med uavgjort. Var noen skikkelige sjanser de fikk i andreomgang, sier Lindgren.
– Denne burde vi vunnet. Vi hadde sjansene, de hadde ballen og det burde vi nyttet oss bedre av. Det mest gledelige var at det var en spillemessig bra fotballkamp. Lite «gamping» og mye bra spill. Kjekt var det, sier målscorer og nykommer Lyngholm.

Kampfakta

Stegaberg 2 1 (1)
Nedstrand 1 (1)
7. div. avd. 5
Frakkagjerd kunstgress
1-0 Jostein Berg Lyngholm (21)
1-1 Kjell Andreas Lindgren (str. 44)
Dommer: Petter Mortveit, Skjold
Tilskuere: 50