Thomas Finshus vant dagens Skjold på tvers i dag. Foto: Privat
Thomas Finshus vant dagens Skjold på tvers i dag. Foto: Privat

Thomas knuste rekorden

To timer, fem minutter og 41 sekunder. Det er den nye rekorden for Skjold på tvers. Satt av Thomas Finshus, Stegaberg IL.

Stegaberg har virkelig tatt for seg i Skjold i helgen. Thomas Finshus gikk på en smell i fjor, men i dag var han tilbake på vinnersporet.
– I fjor gikk eg på en kjempesmell. Lå an til å vinne heilt til krampa kom. Jeg valgte å ikke å bryte å kjempet meg til mål med 10 km løping med krampe. Jeg var nok får dårlig trent i fjor forhold til ambisjonene. Når eg kom i mål tenkte eg at nå er det alt eller ingen ting. Nå ska det gjøres skikkelig. Begynte å lage mitt eget team med sponsorer og trener og full pakke. I et år har eg hatt dette arrangementet i hodet som mål om å vise at jeg kan komme sterkt tilbake, sier Thomas Finhus om jobben som er gjort siden smellen i fjor.

Kjørte på
Og i dag var dagen endelig kommet. Tid for revansje.
– Det vil si at når jeg sto på startstreken i dag, var mye godt arbeid gjort. Men jeg har aldri vært så nervøs heller. Fra første minutt kjørte jeg på. Ingen skulle få gleden av å ligge i ryggen min. Luka ble større og større og jeg holdt bra tempo. Halvveis begynte kroppen å kjenne det, men jeg klarte likevel å nullstille meg, og fortsatte å øke ledelsen. Dermed kunne jeg kruse inn til ny løyperekord, noe som er sinnssykt deilig. Rundt hele løypa var det hele tiden masse bra publikum, og de var også med å holdt tempo oppe. Det var utrulig kjekt å vinne når, det er så god stemning, når du kommer I mål, sier en fornøyd Finshus.
To timer, fem minutter og 41 sekunder er den nye rekorden, noe som er nesten fem minutter bedre enn Per Øyvind Valen sin gamle rekord.