Trioen består av Espen Eriksen på piano, Lars Tormod Jenset på bass og Andreas Bye på trommer.
Trioen består av Espen Eriksen på piano, Lars Tormod Jenset på bass og Andreas Bye på trommer.

Espen Eriksen Trio: 2 konserter med Andy Sheppard

Etter usedvanlig gode kritikker i England – blant annet fra BBC, The Independent, Jazzwise og Record Collector – for sine tre utgivelser på Rune Grammofon, er Espen Eriksen Trio klar for 6 konserter i England og Skottland i slutten av mai.

– Vi har fått så gode anmeldelser der borte at vi nesten blir nervøse for å skuffe. Men bare nesten altså, mest av alt gleder vi oss veldig til å spille i Storbritannia igjen”, sier Espen Eriksen.
Sist trioen spilte i England var det 4 konserter som «opening act» for det amerikanske stjernelaget Jon Cowherd/Steve Cardenas/John Patitucci/Brian Blade. Det var i 2012 på den prestisjefulle klubben Pizza Express Jazz Club i London, som feirer 40 år i disse dager. Når Espen Eriksen Trio nå gjør sin første lengre turné i Storbritannia er det nettopp der de starter. Ikke bare med en, men med to konserter – attpåtil med den engelske jazzstjerna og saksofonisten Andy Sheppard som gjest.

Begynte i Bergen
– Det hele begynte med at Andy var på konserten vår på Nattjazz i Bergen i 2013”, forteller Eriksen.
Andy Sheppard hadde spilt med Bergen Big Band og husker hvordan han «bare kikka innom mens trioen spilte, men endte opp med å overvære hele konserten». Den nå avdøde saksofonisten Olav Dale, som den gang leda BBB, overbrakte en hilsen fra Sheppard til Eriksen via Facebook: Han takka for en fin konsert. Det var jo helt uventa, men veldig hyggelig. Da vi nå skulle sette sammen en turne i Storbritannia, kom jeg på den hilsenen og tenkte at Andy må jo være den perfekte gjesten for trioen vår. Så jeg manna meg opp og spurte om han kunne tenke seg å være med og fikk heldigvis ja med en gang.

Skottland
Utenom to konserter på Pizza Express Jazz Club (både formiddags- og kveldskonsert) 22.mai, spiller trioen nok en konsert i London; i St.Olav’s kirke 23.mai.
24.mai er det konsert på Watermill Jazz Club i Dorking, før Skottland og The Jazz Bar i Edinburgh står for tur 25.mai. Turnéen avsluttes i Manchester på det tradisjonsrike konsertstedet Band On The Wall 26.mai.
Espen Eriksen Trio spiller utpreget melodisk jazz som er svært populær blant både publikum og kritikere. De har turnert i Norge, Danmark, Tyskland, Sveits, Russland, Sør-Korea, Malaysia og Indonesia. Foruten konserter i England og Skottland i mai, skal trioen på en lengre turne i Sør-Afrika i desember, samt spille klubb- og festivalkonserter i Norge, Tyskland og Nederland.

Trioen består av grindebuen Espen Eriksen på piano, Lars Tormod Jenset på bass og Andreas Bye på trommer.