Det ble mye å juble for. petter Lønning, Dag Frode Tønnesen, Håkon Mannsåker og Gabriel Noriega hadde en god kveld mot Haugar. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Håkon Mannsåker og Stegaberg skal til Avaldsnes i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Lønning(s)dag etter vanvittig kamp

Radarparet er tilbake i blått. Dag Frode Tønnesen og Petter Lønning herja med frustrerte Haugar-spillere, da Stegaberg vant 6-5 i en fantastisk fotballkamp.

Det ble et kampbilde som helt klart krevde en matchvinner, som hadde det lille ekstra. Gjestene hadde Andreas Meling, mens Stegaberg hadde Petter Lønning.
I en kamp som bølget frem og tilbake på stillingen 5-5, langt inn på overtid, måtte det bli en av dem som avgjorde det hele.
– Jeg fikk nok en ball av «Dagi», og hadde bestemt meg for å plassere den til høyre for keeper. Han forsvant ti høyre for meg, så det gikk bra. For en deilig følelse å vite at jeg hadde avgjort kampen så langt inn på overtid, sa Petter Lønning.
Fullstendig utslitt satt firemålscoreren på benken og fortalte om den meget spesielle kampen.
– Jeg sendte en SMS til Dag Frode (Tønnesen) etter kampen mot Sauda, og sa at vi er nødt ti å prøve oss to på topp en gang til. Det klaffet i dag. De to første målene tok vi bare på rutinen. Først han til meg, så jeg til han. Så fikk de et mål like før pause, men jaggu fikk jeg en sjanse til før dommeren blåste, og scoret mitt andre for dagen. I andre omgang var det bare kaos. De lot oss heldigvis få masse bakrom, og det var akkurat nok til at vi klarte å hente hjem seieren. Helt fantastisk godt å sitte her nå, smilte Lønning.

Publikumsvennlig
Haugar var en gedigen skuffelse de første 45 minuttene. Ikke mye bedre etter hvilen heller, men spillere som Andreas Meling og Ståle Haugen er mer enn gode nok til å skape spenning på egenhånd.
– Det var ikke lett å ha kontroll utpå der. De kom fryktelig tilbake, men gjorde en taktisk bommert med å gi oss så mye bakrom. Det må vi bare få takke for. Det stemmer at jeg fikk en melding fra Petter om vi ikke kunne prøve ut gode gamle dager på nytt. I dag var alle forsvarsspillerne tilgjengelig, og da kunne jeg komme frem. Men det ble en rar kamp, som det selvsagt var utrolig herlig å vinne. Hele laget fortjener ros etter dette, sier spillende trener Dag Frode Tønnesen.
Med 11 mål og en masse sjanser i tillegg, ble dette virkelig en publikumskamp. Litt trist at gjestene lot sin dårlige innsats gå ut over kampens gode dommer Sjur-Jarle Hauge, og innbytterbenken. Heldigvis tok kapteinen ansvar og fikk roet ned gemyttene etter kampslutt.
Stegaberg vant fordi superspissene våknet, og fordi Haugar ikke hadde dagen. I 4. divisjon er det mer enn nok.
I tillegg til oppvisningen fra Tønnesen og Lønning, imponerte midtbanespiller Tor André Eskevik.

Kampfakta

Stegaberg 6 (3()
Haugar 5 (1)
4. div. avd. 3
Frakkagjerd stadion
1-0 petter Lønning (11)
2-0 Dag Frode Tønnesen (19)
2-1 Ståle Haugen (44)
3-1 Petter Lønning (45)
3-2 Andreas meling (46)
3-3 Andreas Meling (63)
4-3 Petter Lønning (65)
4-4 Ståle Haugen (79)
5-4 Flemming Skare (str. 85)
5-5 Ståle Haugen (90)
6-5 Petter Lønning (90)
Dommer: Sjur-Jarle Hauge, Djerv 1919
Tilskuere: 125