Så glad blir en etter kongeetappen på Tour de Stord. Thomas Finshus var helt suveren. Foto: Team Finshus
Thomas Finshus var raskest i byheiene. Arkivfoto: Team Finshus

«Bakkekongen» av Stord

Ingen fikk nok avstand på Thomas Finshus før den siste motbakken i Tour de Stord. Dermed ble en knallhard helg, avsluttet med jubel på toppen av Stordfjellet.

Tour de Stord ble avsluttet med 5 kilometer motbakkeløp og 500 meter høydemeter. Etter to gode etapper, var det ventet at Finhus skulle bokstavelig klatre til topps.
– Her måtte jeg være bare offensiv om skulle jeg ha sjanse på en sammenlagtseier. Han som ledet, hadde cirka 20 sekunder, som jeg måtte løpe bedre enn han opp bakken, og han hadde tydeligvis en plan om å henge. Han lå i rygg i 2 kilometer og var vanskelig å riste av seg. Det var før jeg bestemte meg for å gå inni min egen boble, og bare kjøre på. Luka ble større og større, og det gikk veldig fort. Jeg spurtet inn til ny løyperekord på 24.40, og knuste de andre med 90 sekunder til slutt. Dermed vant jeg hele TOUR DE STORD, jubler Stegaberg-løperen.
Og etter både prolog og gateløp i sentrum av Leirvik smakte det godt.
– Det er en god følelse, etter enn flott helg helg på Stord, sier Thomas Finshus.

LES OGSÅ: https://tysver-bygdeblad.no/2016/05/20/finshus-godt-gang/

Mer om Tour de Stord og vår bakkeløpkomet i papiravisen på torsdag.