Lars Magne Ullvang imponerte i helgen. Foto: Lavrans Eikje

Historisk 5. plass

I helgen har Lars Magne Ullvang fra Tysvær kano og kajakklubb padlet K1 500m under World Cup 2 i Racice, Tsjekkia. Det er en sterk prestasjon i sin første A-finale som senior.

I går padlet Lars Magne forsøksheat og semifinale hvor han gikk av med seieren i begge løp og dermed kvalifiserte seg til A-finale i dag. I finalen kjørte Lars Magne et bra løp hvor han kjempet midt i feltet hele tiden og han klarte å kaste båten over mållinjen og sikret seg med det 5. plassen kun 6 hundredeler foran nestemann. Dette var Lars Magne sin første K1 500m internasjonalt siden han var junior i 2012 og helgens prestasjon sammen med den gode 1000m han kjørte forrige helg under World Cup 1 i Duisburg, Tyskland viser at Lars Magne i år har tatt et stort steg videre. Dette lover bra foran sommerens to store mål som er U23 EM og VM.

Neste helg padler Lars Magne Norges Cup 2 på Årungen som er siste uttaksstevne til de to nevnte U23 stevnene. Med seier på K1 500 og 1000m neste helg sikrer i så fall Lars Magne seg retten til å padle disse distansene under de kommende mesterskapene.